De ce ardeiul gras preferă înghesuiala!

Se pare că ardeiul gras preferă compania. Dar, acest lucru nu înseamnă că trebuie semănat buluc, ca micro-verdețurile. Însă, dacă veți adăuga 2 semințe în același pahar, acest lucru va aduce doar beneficii.

Semințele de ardei gras trebuie semănate în același ghiveci, însă la distanță între ele, lângă pereții opuși.

Când veți transplanta răsadurile în câmp deschis, respectați următoarea tehnologie: scoateți cu grijă ardeii din pahare, fără să-i deteriorați, și sădiți-i la o distanță de 30 cm între ei, câte 2 răsaduri sub formă de tablă de șah. Distanța dintre rânduri trebuie să fie de 70 cm.

Astfel, se activează regimul de competiție între plante. Le place să fie aproape una de alta. Acest lucru creează condiții de temperatură confortabile pentru ele. Plantele se ajută reciproc să crească, dar în același timp încearcă să țină pasul cu vecinul. Un alt avantaj va fi umbra ”fratelui”, care va proteja de razele arzătoare ale soarelui. Adică, exact ca la oameni!

Principalul lucru este să nu vă grăbiți primăvara și să nu plantați ardeii în sol rece. Toamna, dacă urmați această metodă, plantele practic nu se lasă la pământ. Iar randamentul este ridicat, verificat!

Iarba cosită se potrivește perfect pentru mulcirea ardeiului gras. Aceasta protejează foarte bine plantele de buruieni și menține răcoarea. În plus, iarba uscată este un produs absolut organic!

După cum vedeți, chiar și răsadurile de ardei gras ar trebui să fie la locul potrivit. Altfel cultivarea nu are sens. Folosiți-vă munca cât mai eficient, iar rezultatul nu se va lăsa așteptat.

Deja toamna veți putea savura ardei umpluți gustoși, o salată grecească, ardei grași la grătar sau conserve pregătite în casă.

Spor la grădinărit!