De ce bureții de bucătărie sunt de culori diferite și care este diferența între ele!

Probabil, toți, fără excepție, folosesc bureți pentru spălarea vaselor. Chiar și fericiții deținători de mașini de spălat vase șterg ocazional vasele murdare manual.

Bureții au o varietate de forme, dimensiuni și culori. E firesc că fiecare are propriile preferințe pentru primele două puncte, dar oare culoarea contează? La urma urmei, colorarea bureților se face pur și simplu în scop publicitar … sau nu?

Bineînțeles ca da – daca vorbim despre partea moale, de bază a buretelui. Dar culoarea laturii abrazive indică granularitatea, adică gradul de rigiditate al acoperirii.

Acest material se numește scotch-brite (de la marca americană Scotch-Brite). Este fabricat din fibre grosiere și lipit de baza din spumă poliuretanică.

Scotch-brite-ul de pe bureți este, de regulă, de 3 culori:

1. Verde

Bureții cu partea abrazivă verde pot elimina chiar și cea mai dificilă murdărie. Cu toate acestea, un material atât de dur poate zgâria unele acoperiri. Nu se recomandă să spălați cu partea verde tigăile antiaderente, vitraliile, vasele emailate etc.

2. Roșu

Culoarea roșie indică duritatea medie. Aceasta este cea mai bună alegere: cu un astfel de burete puteți îndepărta murdăria rezistentă și resturile uscate de mâncare, dar în același timp nu zgârie atât de mult vasele.

3. Galben

În galben se vopsesc cei mai moi bureți, cu care puteți spăla, de exemplu, vasele din sticlă. Un astfel de material curăță delicat suprafața, deci puteți freca intens.

Acum cunoașteți informația, pe care practic nimeni nu o știe!