De ce castraveții iau forma unui cârlig și cum puteți rezolva problema!

Mulți grădinari, care cultivă castraveți, întâmpină această problemă – legume de forma unui cârlig. Noi am decis să vă prezentăm cauza acestei probleme și cum o puteți soluționa.

Motivul principal este insuficiența de potasiu – un element foarte necesar tuturor culturilor și, în special, castraveților. Potasiul este substanța care se spală cel mai rapid din sol, iar castraveții trebuie irigați des, chiar zilnic.

Fertilizarea frecventă a castraveților cu azot, de asemenea, poate fi un motiv. Deoarece, în cazul excesului de azot, potasiul se absoarbe mult mai rău. Nu se recomandă să combinați îngrășămintele de azot și de potasiu, din contra, acestea trebuie alternate.

Potasiul se asimilează rău și la temperaturi scăzute.

Irigările cu apă rece reprezintă una din cauzele apariției castraveților-cârlig.

Deoarece tufele de castraveți absorb foarte multe substanțe nutritive din sol, aceste culturi sunt extrem de pretențioase față de fertilizare. Deci este foarte important să nu uitați de îngrășămintele cu potasiu.

În acest sens, puteți folosi cenușă, în proporții de 1 pahar la 10l de apă. Amestecați, infuzați soluția timp de 1-2 ore și udați castraveții sub rădăcină pe sol umed.

Dacă nu aveți cenușă, luați orice îngrășământ cu potasiu, cum ar fi sulfat de potasiu sau humat de potasiu. Astfel de fertilizări se realizează obligatoriu o dată în 10 zile și este cel mai bine să le alternați cu îngrășăminte cu azot, pentru ca potasiul să se asimileze mai bine.

Luați măsurile cuvenite de îndată ce observați primii castraveți deformați.

Spor la grădinărit!