De ce nu ar trebui să spălați niciodată la temperatura de 40°C și la ce poate duce acest lucru?

Unele gospodine sunt obișnuite să spele rufele la temperatura de 40°C. Dar ceea ce nu-și dau seama ele este că fac o mare greșeală. Există riscul ca unele articole să nu poată fi spălate deloc dacă folosiți această temperatură. Spălarea la această temperatură este posibilă, dar uneori nu are sens.

Îndepărtarea petelor puternice de murdărie este posibilă doar la temperaturi ridicate. La această temperatură, mașina de spălat poate clăti rufele puțin murdare, iar dacă sunt foarte pătate, atunci tamburul se va roti degeaba. Timpul de spălare la temperatura de 40 °C durează 1 oră și cu 10 minute mai mult dacă temperatura este mai mare.

Citiți întotdeauna etichetele de pe hainele dvs. pentru a afla la ce temperatură trebuie spălate. Deoarece la o temperatură ca aceasta, petele puternice nu vor dispărea, însă culoarea și calitatea hainei se pot deteriora.

La acest regim de temperatură nu se recomandă nici spălarea lenjeriei de pat, a hainelor pentru copii și sau a prosoapelor de baie. Articolele din bumbac și lenjerie de pat pot fi spălate doar la o temperatură de 60-90 °C. Hainele pentru copii sunt întotdeauna murdare și pătate, așa că alegeți o temperatură ridicată pentru spălare. La temperaturi scăzute, microbii nu vor dispărea, iar petele vor rămâne neatinse.

Spor la treabă!