De ce nu mi-a trecut asta prin cap până acum? Iată cum voi semăna ardeii de azi înainte!

Astăzi vă voi demonstra o metodă foarte reușită de creștere a răsadurilor de ardei. După ce am testat-o de câteva ori, pot să vă asigur că merită să o încercați și dvs.

Veți avea nevoie de:

– semințe de ardei;

– clorhexidina sau peroxidul de hidrogen de 3 %;

– prosoape de hârtie și recipiente de plastic.

Mod de lucru:

1. Pentru început, trebuie să alegeți perioada potrivită de plantare a semințelor de ardei. De obicei, grădinarii încep acest proces între 20 februarie și 15 martie.

2. Iar pentru ca tinerele fire de răsad să fie cât mai rigide, va trebui să tratați semințele de diferiți agenți patogeni, care se pot afla pe suprafața lor. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul preparatelor biologice sau prin diferite metode populare, cum ar fi: clorhexidina sau peroxidul de hidrogen de 3 %. Iar dacă aveți semințe colorate, nu trebuie să le tratați. Ele deja au trecut prin această procedură.

3. Lăsați-le în una dintre aceste soluții pentru 30 de minute, fără să le diluați cu apă.

4. Iar pentru a trece la etapa de încolțire a semințelor, luați un recipient de plastic cu capac și așterneți un prosop de hârtie la baza lui. Umeziți-l cu apă diluată cu peroxid de hidrogen (5 picături la 1 lingură de apă). De asemenea, puteți folosi un stimulator de creștere pregătit din frunze de aloe.

5. Așezați semințele peste prosop, închideți recipientul cu capacul său și puneți-l într-un loc cald.

6. Semințele pot fi plantate în sol la apariția primelor rădăcini, sau a primelor două frunze mici, ca să fie mai clar care fire sunt puternice și merită să fie plantate și care nu.

7. Ardeii nu suportă deteriorarea rădăcinilor, de aceea se recomandă plantarea imediată a semințelor în recipiente separate, la o adâncime de 1-2 cm. Recipientele trebuie să aibă și găuri de drenaj, astfel încât să evitați stagnarea apei și putrezirea tinerelor rădăcini.

8. După prima etapă de plantare, udați ardeii și puneți recipientele într-un loc luminos, sau sub o lampă. Aveți grijă să-i udați periodic și să-i fertilizați. Doar așa veți obține niște fire puternice de răsad!

Spor la grădinărit!