De ce nu se recomandă să plantați bulbii de narcise primăvara sau toamna târziu?

Înainte de a vorbi despre plantarea narciselor, trebuie să menționăm că această cultură de flori se înmulțește prin bulbi. Dacă plantați bulbii de narcise la timpul potrivit, aceste flori minunate vă vor bucura cu o înflorire bogată. Deci, să vedem: când se plantează narcisele, primăvara sau toamna?

Când se plantează narcisele

Mulți grădinari discută când totuși este mai bine de plantat narcisele? Răspunsul este unul – bulbii de narcise se plantează toamna, în perioada de odihnă a plantelor.

Țineți minte! Durata de odihnă a narciselor este mai scurtă decât a lalelelor. Deci, cea mai potrivită perioadă pentru plantarea și transplantarea narciselor este începutul-mijlocul lunii septembrie.

De ce nu se recomandă să plantați bulbii de narcise primăvara sau toamna târziu?

La sfârșitul lunii septembrie, încep să se formeze rădăcinile tinere ale bulbilor. Astfel planta se gătește de sezonul viitor. Dacă începeți transplantarea în acest moment, inevitabil, o parte din rădăcini se deteriorează și nu își mai revin. Din acest motiv, bulbii se plantează când ”dorm” și noile rădăcini încă nu au apărut.

Este necesar ca bulbii de narcise să se înrădăcineze în pământ înainte de sosirea înghețurilor. Acest lucru va ajuta plantele să suporte iarna geroasă, totuși ar fi bine să acoperiți porțiunea cu narcise peste iarnă, de exemplu, cu turbă.

Cum se plantează narcisele primăvara

Necătând la recomandările anterioare, se întâmplă să faceți rost de bulbi primăvara. Cum să-i plantați? În acest caz, puteți sădi narcisele primăvara, în pământul pregătit, și să aveți grijă de ele.

Narcisele plantate primăvara nu înfloresc, iar dacă înfloresc, atunci mult mai târziu decât cele care au iernat în pământ.

Cum plantați narcisele?

Nu este suficient doar să plantați bulbii la timpul potrivit, trebuie și să faceți corect acest lucru. Este foarte important să țineți cont de adâncimea de plantare a bulbului. Iată câteva sfaturi pentru cei care urmează să planteze bulbi:

1.Analizați atent fiecare bulb. Cei moi, deteriorați și cu urme de boală îi aruncați.

2.Înumiați bulbii în amestec de fungicid pentru profilaxia infecțiilor fungice.

3.Pregătiți locul pentru plantare. Țineți cont de faptul că plantelor bulboase nu le place pământul prea dens. Dacă solul este argilos, amestecați-l cu nisip.

Faceți gropi pentru bulbi, care obligatoriu trebuie să fie de 15 cm adâncime pentru bulbii mari, de 12 cm – pentru cei medii și de 7 cm – pentru cei mici de tot. Sub tulpina disciformă a bulbului presărați un strat de nisip de 3 cm.

4.Plantați bulbii la o distanță de 10 cm unul de altul – în cazul bulbilor mari, și de 5 cm – în cazul bulbilor mai mici.

Când se scot din pământ și se transplantează narcisele

Narcisele pot crește pe același loc, fără să fie transplantate, un timp îndelungat, însă cu fiecare an vor înflori tot mai puțin.

Acest lucru se întâmplă din cauza că în cuib sunt prea mulți bulbi și le este strâmt.

Dacă ați plantat mai mulți bulbi în aceeași groapă, atunci narcisele trebuie transplantatea peste 3 ani.

Florile singure vă vor da de înțeles când este timpul potrivit.

De îndată ce frunzele se îngălbenesc și se usucă – puteți începe să scoateți bulbii din pământ.

Câteva soiuri de narcise:

Rip Van Winkle

Gay Kybo

Cheerfulness

Texas

Copeland

Daydream

Spor la grădinărit!