De mult căutam această rețetă de chifle! Mai foietate și delicioase nu am încercat!

Vă prezint o rețetă de chifle, pregătite din aluat foietat cu cașcaval, care sunt în stare să cucerească din prima îmbucătură. Același lucru s-a întâmplat și cu mine. Și dacă tot le-am descoperit rețeta, am salvat-o imediat în copiuța mea cu rețete de aluaturi pentru astfel de bunătăți! Chiar vi le recomand și dvs.! Sunt foarte gustoase!

INGREDIENTE:

Pentru maia:

– 25 g de drojdie proaspătă;

– 350 ml de lapte cald;

– 2 linguri de făină;

– 1 linguriță de zahăr;

Pentru aluat:

– 700 g de făină;

– 1 gălbenuș de ou;

– 4 linguri de iaurt natural (neîndulcit);

– 50 g de unt topit;

– 1 lingură de sare;

Ingrediente suplimentare:

– amidon de porumb;

– 100 g de unt moale;

– 400 g de cașcaval ras (pentru umplutură);

– 1 gălbenuș de ou + 1 lingură de iaurt (pentru ungere).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți maiaua: fărâmițați drojdia proaspătă într-un bol adânc. Turnați laptele cald peste ea, adăugați două linguri de făină, o linguriță de zahăr și amestecați totul cu un tel. Acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați maiaua undeva la cald pentru 15-20 de minute.

2. Pregătiți aluatul: după aceasta, cerneți făina peste compoziția de drojdie, adăugați gălbenușul de ou, iaurtul natural, untul topit, sarea și frământați un aluat moale, care nu se lipește de mâini. Acoperiți din nou vasul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească la cald timp de o jumătate de oră.

3. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu amidon de porumb. Întindeți-l cu sucitorul într-un blat de formă dreptunghiulară, pe care îl ungeți mai apoi cu unt moale.

4. Acoperiți toată suprafața blatului cu cașcaval ras, apoi treceți ușor peste el cu sucitorul.

5. Împăturiți blatul în trei părți pe lungime, apoi pe lățime, având grijă să presărați fiecare latură superioară cu amidon de porumb.

6. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească timp de 30 de minute.

7. Întindeți din nou aluatul într-un blat de formă dreptunghiulară, ungeți-l cu unt, presărați-l cu cașcaval și împărțiți-l în același mod. Mai lăsați-l să crească sub prosop timp de 30 de minute.

8. După aceasta, întindeți aluatul într-un blat de formă dreptunghiulară, luați o formă rotundă de patiserie și decupați cercuri din el.

9. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu gălbenuș de ou bătut cu iaurt, apoi presărați-le cu cașcaval ras.

10. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 190ºC, timp de 20 de minute.

11. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere! Sunt absolut savuroase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New