Decoct de cartofi pentru răsaduri – o rețetă testată de către mulți grădinari, care s-a dovedit a fi foarte reușită!

Unii oameni se plâng că răsadurile de roșii încep să crească bine la început, dar apoi se întind, încep să se veștezească și să-și piardă frunzele. Și parcă au fost respectate toate condițiile de plantare, însă oricum le lipsește ceva. Noi am găsit o cale de rezolvare a acestei situații – o soluție populară, care poate fi preparată cu ușurință în condiții casnice.

Orice grădinar vă va spune că doar răsadurile de roșii de o calitate bună vă vor aduce o recoltă bogată. Desigur, și firele mai slăbite și întinse vor crește, însă acestea vor avea nevoie de mai mult timp pentru a-și dezvolta rădăcinile și pentru a se obișnui cu solul, clima și așa mai departe. Așadar, obiectivul nostru principal este să creștem răsaduri sănătoase, care vor crește fără probleme.

Soluția pe care o folosim noi este foarte simplă. La 30 de zile de la plantare, noi ne udăm roșiile cu un simplu decoct de cartofi. Acesta saturează roșiile cu toate substanțele nutritive de care au nevoie. Alte beneficii:

– crește rezistența la stres și la frig;

– crește rezistența la boli și paraziți;

– stimulează fotosinteza.

Cartofii sunt cei mai hrănitori cu potasiu dintre toate legumele. În timpul gătirii, potasiul iese din cartofi și este eliberat în apă. Apa în care au fiert, reprezintă un excelent îngrășământ bogat în potasiu – exact ceea de ce au nevoie roșii. În plus, este un îngrășământ natural și ecologic.

Veți avea nevoie de:

– câțiva cartofi.

Mod de preparare:

1. Luați câțiva cartofi. Puneți-i într-o oală, fără să-i curățați de coajă!

2. Acoperiți-i cu apă de la robinet și puneți-i pe foc. Nu adăugați sare!

3. Gătiți-i până când vor fi aproape gata, timp de aproximativ 20 de minute în total. Adică +\- 7-8 minute după ce au dat în clocot.

4. Scurgeți cartofii și lăsați zeama să se răcească.

5. Udați răsadurile cu decoctul de cartofi ca și cum ar fi apă obișnuită. O dată la 7 zile va fi suficient. Fertilizați-le până când le veți planta în aer liber sau în seră.

Spor la grădinărit!