Deja jumătate din recolta de dovleac am mâncat-o în acest fel și încă nu ne-am săturat! Rețetă de dovleac confiat!

Astăzi, vă voi ghida prin procesul de preparare a dovleacului confiat, pregătit după o rețetă pe care am moștenit-o de la bunica mea. Ea pregătea astfel și morcovul. Bucățelele confiate ies atât de bune la gust, încât nici de bomboane nu avem nevoie. Sunt o gustare minunată, pe care vă recomand să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru 1 porție:

– 1 kg de dovleac;

– 500 g de zahăr;

– jumătate de linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați dovleacul decojit și curățat în bucățele de grosime medie (5-7 mm).

Sfat: Nu tăiați dovleacul în bucăți prea mici, deoarece își vor reduce volumul în timpul uscării.

2. Puneți bucățelele de dovleac într-o cratiță, presărându-le cu toată cantitatea de zahăr. Lăsați dovleacul să lase zeamă timp de 4 ore, sau chiar peste noapte.

3. După ce dovleacul a eliberat zeamă, puneți cratița pe foc. Adăugați sarea de lămâie (doar dacă doriți ca să aibă un gust ușor acrișor). Amestecați și aduceți dovleacul în punctul de fierbere. Odată ce a început să fiarbă, reduceți focul la mediu și fierbeți-l timp de exact 5 minute. Apoi stingeți focul și lăsați dovleacul să se răcească timp de 3-4 ore.

Sfat: Dacă dovleacul nu a eliberat suficientă zeamă, puteți adăuga aproximativ 200 ml de apă.

4. Repetați pasul 3 încă trei ori, pentru un total de patru cicluri de fierbere.

5. După ce ați terminat procesul de fierbere, scurgeți lichidul și răspândiți bucățile de dovleac pe tăvile deshidratorului. Setați temperatura la 65°C și lăsați-le să se usuce timp de aproximativ o zi.

6. Odată ce bucățelele de dovleac confiat sunt complet uscate, le puteți depozita într-un recipient cu capac ermetic sau le puteți savura imediat. Sunt foarte gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!