Deliciu din carne de porc! Secretul unui mezel foarte suculent la cuptor – rețetă ușoară!

Ceafa de porc pregătită după această rețetă iese foarte gustoasă. Aceasta poate fi pregătită pentru a o savura pe pâine la micul dejun, în loc de salam, sau chiar pentru mesele de sărbătoare. De asemenea, rețeta permite folosirea mirodeniilor preferate, așa că o puteți condimenta după bunul plac.

INGREDIENTE:

– 1,3 kg de ceafă de porc;

– 2 lingurițe de sare;

– 3 linguri de sos de soia;

– 1 căpățână de usturoi;

– piper negru măcinat, boia de ardei dulce și iute, usturoi uscat, frunze da dafin (după gust);

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați spălat și ați uscat bine bucata de carne de porc, realizați câteva înțepături cu cuțitul pe toată suprafața ei, astfel încât să facilitați îmbibarea și marinarea acesteia cu condimentele pe care le veți adăuga.

2. Amestecați toate condimentele dvs. preferate într-un recipient potrivit cu usturoiul trecut prin presă, sosul de soia și uleiul vegetal.

3. Masați carnea foarte bine cu amestecul obținut, având grijă ca acesta să ajungă și prin toate inciziile făcute cu cuțitul.

4. Înveliți carnea într-o bucată de hârtie de copt și una de staniol. Dați-o la frigider pentru 3 ore și lăsați-o să se marineze.

5. Scoateți carnea din frigider și puneți-o într-o tavă. Coaceți-o la temperatura de 170°C, timp de 2-2,5 ore. După ce o veți scoate din cuptor, să o lăsați să se răcească complet la temperatura camerei, apoi să o dați la frigider peste noapte.

6. Iată ce bunătate de carne am obținut:

Aceasta pur și simplu se topește în gură și este foarte delicioasă! Vă recomandăm rețeta și dvs.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New