Demult nu mai cumpăr pâine din comerț! O pregătesc de casă după această rețetă! Iese foarte puhavă și gustoasă!

Cu siguranță, fiecare gospodină are rețeta preferată de aluat pentru pâine. Astăzi v-o prezint pe a mea. Datorită faptului că este foarte simplă și ușoară, pot să-mi coc propria pâine de casă ori de câte ori vreau. Vă recomand să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 200 ml de apă caldă;

– 200 ml de lapte cald;

– 1 lingură de zahăr;

– 8 g de drojdie uscată;

– 1 albuș de ou;

– 90 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 600 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele și apa caldă într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată, amestecați și lăsați compoziția să se activeze timp de 5 minute.

2. După aceasta, adăugați albușul de ou, uleiul vegetal și amestecați încă o dată.

3. În final, încorporați treptat făina și frământați un aluat potrivit moale, care nu se lipește de mâini. Puneți-l în bolul uns cu ulei vegetal și lăsați-l să dospească la cald timp de 40 de minute. Bolul trebuie să fie acoperit cu folie alimentară și un prosop de bucătărie.

4. După scurgerea timpului indicat, împărțiți aluatul dospit în două bucăți egale și modelați-le în formă de bile. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.

5. Peste 20 de minute, luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-un blat rotund, cu grosimea de aproximativ 2 cm. Rulați-l în formă de rulou, lipindu-i bine marginea și capetele, și puneți-l într-o tavă adâncă, tapetată cu hârtie de copt.

6. Acoperiți pâinile cu un prosop și lăsați-le să crească în tavă timp de 15 minute.

7. În final, periați fiecare pâine cu apă, apoi presărați-o cu făină. De asemenea, realizați niște incizii pe suprafața lor cu cuțitul.

8. Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 30-35 minute.

9. Apoi scoateți-le din cuptor și savurați-le la masă cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!