Demult nu mai pregătesc pârjoale! Această rețetă este cea mai bună alternativă pentru ele!

Vă prezint o rețetă de pateuri cu umplutură de carne tocată, care m-a făcut să uit de pârjoalele obișnuite la cină. În primul rând, ador rețeta dată pentru că este mai economică și mai sățioasă. În cele din urmă, am îndrăgit-o pentru procesul ușor de pregătire și gustul său deosebit de bun! V-o recomand cu drag și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 1 kg de cartofi;

– 1 ou;

– 2-3 linguri de făină;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

Pentru umplutură:

– 350 g de carne tocată;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– 300 g de ciuperci champignon;

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust);

– 20 g de mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbeți cartofii cu tot cu coajă, până când sunt gata. Apoi decojiți-i și pasați-i cu un zdrobitor. Lăsați-i să se răcească.

2. Pregătiți umplutura: încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Adăugați ceapa tocată în ea și prăjiți-o timp de 1 minut. Apoi adăugați morcovul dat prin răzătoarea cu găuri mari. Prăjiți legumele împreună, până când vor începe să se înmoaie.

3. Adăugați ciupercile tăiate feliuțe în tigaie. Prăjiți-le puțin, apoi adăugați carnea tocată. Asezonați ingredientele cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce după gust. Amestecați-le bine și prăjiți-le până când vor fi gata. În final, adăugați mărarul tocat. Lăsați umplutura să se răcească.

4. Pregătiți aluatul: asezonați piureul de cartofi cu sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați oul, făina și amestecați aluatul foarte bine cu mâna.

5. Lucrând pe un tocător presărat cu făină, modelați câte un „cuibușor” din aluatul de cartofi, adăugați câte o lingură de umplutură în centru, apoi adunați marginile aluatului deasupra ei. Conferiți pateului o formă ovală.

6. Modelați astfel toate pateurile și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se vor rumeni pe ambele părți. Scoateți-le pe un platou tapetat cu hârtie de copt, pentru a îndepărta excesul de ulei.

7. Savurați pateurile obținute la cină cu multă plăcere! Sunt foarte gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!