Desert de ciocolată din patru ingrediente (fără coacere). O variantă perfectă pentru zilele văratice fierbinți!

Indiferent de anotimp, vrem întotdeauna să-i răsfățăm pe cei dragi cu ceva delicios. Dar vara, din cauza căldurii puternice, prepararea deliciilor coapte devine pur și simplu insuportabilă. O alternativă excelentă poate fi acest desert rece, care se prepară fără coacere, din doar 4 ingrediente. Prepararea lui durează aproximativ 15 minute, iar stabilizarea — 3-4 ore.

INGREDIENTE:

-170 g de ciocolată neagră 58%;

-350 ml de lapte;

-250 ml de smântână pentru frișcă 30%;

-15-20 g de gelatină rapid dizolvabilă (cu cât veți folosi mai multă gelatină, cu atât desertul va fi mai stabil și mai dens);

-pudră de cacao — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați gelatina în 100 ml de lapte și lăsați-o să se hidrateze pe parcursul câtorva minute. Apoi puneți bolul, în care acestea se află, într-un vas cu apă fierbinte pentru 5 minute: gelatina se va topi complet.

2.Rupeți ciocolata în bucățele. 

3.Combinați 250 ml de lapte și smântâna pentru frișcă. Aduceți-le până aproape de punctul de fierbere: nu le clocotiți.

4.Turnați compoziția lactată fierbinte peste bucățelele de ciocolată. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30-60 secunde, după care amestecați până la topirea completă a ciocolatei și omogenizare.

5.Adăugați gelatina topită în compoziția de ciocolată, strecurând-o printr-o sită măruntă. Amestecați foarte bine.

6.Ungeți o tavă pentru chec (sau alt vas potrivit) cu un strat subțire de ulei rafinat de floarea-soarelui (ca să scoateți ușor desertul din formă, cel mai bine ar fi să folosiți una de silicon). Turnați compoziția de ciocolată în ea.

7.Lăsați desertul să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-l la frigider pentru 3-4 ore, până se va închega complet.

8.Scufundați forma în apă fierbinte pentru câteva secunde, după care răsturnați desertul pe un platou. Înainte de servire puteți să-l decorați cu pudră de cacao, fructe de pădure sau frișcă.

9.Porționați și serviți desertul. Este foarte ușor și moderat de dulce. O variantă ideală pentru zilele fierbinți de vară!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New