Desert rapid la tigaie – oricine îl va putea pregăti!

Acest desert apetisant este ușor de pregătit și poate fi făcut de oricine! Combinați laptele condensat cu o banană și pregătiți acest desert delicios fără cuptor. În plus, ingredientele sunt ușor accesibile pentru fiecare.

INGREDIENTE:

– 1 banană;

– 20 g de unt;

– 50 ml de lapte condensat;

Pentru aluat:

– 1 ou;

– 100 ml de lapte;

– 100 g de lapte condensat;

– extract de vanilie (după gust);

– 160 g de făină;

– 8 g de praf de copt;

– coaja și sucul unei lămâi;

Pentru cremă:

– albușuri de ouă;

– 1 praf de sare;

– 50 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Luați o banană decojită și tăiați-o în formă de rondele.

2. Încingeți o tigaie cu un cubuleț de unt. Când s-a topit, adăugați laptele condensat și amestecați până la omogenizarea cu untul. Stingeți focul și așezați rondele de banană într-un strat uniform în tigaie.

3. Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol adânc și bateți-l puțin cu telul. Apoi turnați laptele și mai amestecați. În final, încorporați laptele condensat și extractul de vanilie după gust.

4. Cerneți făina și praful de copt direct în bol. Amestecați aluatul cu ajutorul telului, până când va deveni cremos și omogen.

5. În cele din urmă, răzuiți coaja unei lămâi și stoarceți sucul din ea și încorporați-le în aluat.

6. Turnați aluatul obținut peste bananele din tigaie și răspândiți-l uniform. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați aluatul să se prăjească timp de 15 minute la foc mediu. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

7. Întoarceți blatul cu ajutorul unei farfurii și lăsați-l să se prăjească și pe partea opusă timp de 7 minute, sub capac.

8. Când este gata, scoateți blatul pe o farfurie.

9. Adăugați albușurile de ouă și sarea într-un bol adânc. Bateți ingredientele cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare, până când albușurile vor deveni spumoase și albicioase. Apoi adăugați zahărul și continuați să le bateți până la obținerea unor vârfuri moi, care iau forma telului.

10. Acoperiți blatul din farfurie cu crema obținută, porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New