Desert Tiramisu – uimitor de simplu și rapid!

Tiramisu sub formă de ruladă – simplu și rapid, din ingrediente accesibile și la fel de gustos ca și desertul clasic. Suntem siguri că rulada Tiramisu va face parte din deserturile dumneavoastră preferate.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 4 ouă la temperatura camerei;

– 120 gr de zahăr fin;

– 120 gr de făină;

– 1 praf de sare;

– 1 linguriță de zahăr vanilat.

Pentru sirop:

– 5 gr de cafea solubilă;

– 70 ml de apă;

– 2-3 linguri de lichior.

Pentru cremă:

– 500 gr de cremă de brânză Mascarpone sau Philadelphia (rece);

– 250 gr de smântână pentru frișcă 33% (rece);

– 120 gr de zahăr pudră;

– 50 gr de ciocolată;

– 1 – 1½ linguriță de cacao.

MOD DE PREPARARE:

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare la viteză medie, până se formează o spumă ușoară și transparentă. Apoi măriți puțin viteza și continuați să mixați, până compoziția devine pufoasă.

Sfat. Ouăle calde se bat mai mult timp decât cele reci, în schimb, zahărul reușește să se topească, iar acest lucru este foarte important pentru un pandișpan pufos și cu crustă omogenă, fără particule de zahăr.

2. Când spuma devine albă, iar sub ea se văd albușurile încă nebătute, începeți să adăugați zahărul cu zahăr vanilat în porții mici. După care, amestecați albușurile, treceți cu spatula la baza vasului, în caz că zahărul s-a lăsat la fund. Continuați să mixați, mărind viteza, până zahărul se topește complet și obțineți vârfuri ferme.

3. Adăugați gălbenușurile pe rând și amestecați foarte bine cu mixerul la viteză medie după fiecare, apoi amestecați cu spatula.

4. Cerneți făina cernută și o încorporați în 2 etape, amestecând cu mișcări atente de jos în sus. Amestecați bine la bază, deoarece făina se lasă la fund. Nu amestecați foarte mult timp, doar până aluatul devine omogen.

5. Tapetați tava (30*40 cm) cu hârtie de copt siliconată, turnați și repartizați aluatul într-un strat uniform de cel mult 5 mm, pentru ca și marginile și mijlocul să aibă aceeași grosime și să se coacă uniform.

Sfat. Aluatul nu trebuie să curgă. Dacă curge, înseamnă că nu ați bătut suficient albușurile.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru 8-12 minute, în funcție de cuptor. Faceți testul scobitorii. Aveți grijă să nu uscați prea tare pandișpanul, ca să nu crape în timpul rulării.

7. Scoateți pandișpanul pe grătar și, fără să îndepărtați hârtia, îl acoperiți cu un prosop. Lăsați pandișpanul să se răcească complet, apoi mai așteptați încă 2-3 ore înainte să rulați rulada, ca să îmbibe mai bine siropul.

8. Turnați apa fierbinte peste cafea și amestecați, cât să se dizolve. Lăsați cafeaua să se răcească, apoi adăugați lichior.

9. Treceți ciocolata prin răzătoarea medie și o dați la frigider să nu se topească.

10. Amestecați crema de brânză cu spatula și o bateți puțin cu mixerul, cât să se omogenizeze.

11. Cerneți zahărul pudră în vasul cu smântână pentru frișcă, amestecați și mixați, cât să obțineți vârfuri moi.

12. Adăugați crema de brânză în 2 etape și amestecați cu mixerul, până la omogenizare. Păstrați 1/3 din cremă pentru decor.

13. Adăugați ciocolata răzuită în crema rămasă și amestecați.

14. Îndreptați marginile pandișpanului cu un cuțit ascuțit, îl întoarceți, îndepărtați hârtia, o curățați de resturile de aluat, o întoarceți cu partea curată în sus, așezați pandișpanul și îl însiropați.

15. Repartizați crema, astfel încât pe o margine să fie mai puțină, și rulați rulada cu ajutorul hârtiei.

16. Așezați rulada pe platou, o acoperiți cu cremă, nivelați stratul și faceți un ornament cu ajutorul racletei zimțate.

17. Cu poșul cu dui, formați flori și presărați rulada cu cacao. Dați rulada la frigider pentru cel puțin 5-6 ore.

Această ruladă poate înfrumuseța orice masă festivă și vă va încânta numaidecât papilele gustative! Secțiunile arată foarte apetisant, pandișpanul este moale, bine îmbibat și cu multă cremă, care își menține foarte bine crema. Desertul are un gust amărui de cafea, se simte bine ciocolata și crema echilibrat de dulce.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!