Din acest aluat clătitele ies pur și simplu de poveste! Nu se aseamănă cu altele!

Să gătiți clătite în felul acesta este o artă! Vă veți surprinde plăcut persoana iubită cu clătite în formă de inimioară. Încercați și voi să creați astfel de delicii!

Ingrediente:

-500 ml lapte;

-50 ml ulei;

-1 lingură zahăr;

-0,5 linguriță bicarbonat de sodiu;

-300-500 g făină;

-2 ouă;

-0,5 linguriță sare.

Mod de preparare:
Probabil ați auzit de metoda genială a pregătirii aluatului pentru clătite în sticla de plastic. Această metodă are o mulțime de avantaje: veți economisi timpul, nu aveți veselă de spălat, în această sticlă puteți lăsa aluatul la frigider pentru ca să gătiți clătite și mai târziu. Dar cel mai important este că această modalitate permite gătirea unor clătite delicate de diferite forme! Trebuie doar să puneți la gura sticlei un ajutaj sau să găuriți capacul.

1.Spălați o sticlă de plastic de 1,5l.

2.Turnați în sticlă, cu ajutorul pâlniei, 1 pahar de lapte la temperatura camerei, adăugați ouăle. Scoateți pâlnia, puneți capacul și agitați bine sticla.

3.Turnați apoi, prin pâlnie, laptele rămas. Puneți zahărul și treptat ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu, sarea. Puneți capacul și agitați bine.

4.Ultima etapă: turnați uleiul și agitați iarăși foarte bine.

5.Faceți clătitele. Puneți la gura sticlei un ajutaj sau găuriți capacul. Turnați câte puțin aluat pe tigaia încinsă și desenați modele și bucle.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!