Din aluat dospit, cu umplutură de carne tocată – mai gustoasă decât orice fel de pizza!

Aromată, suculentă, aspectuoasă, frumoasă în secțiune și foarte gustoasă! Această tartă merită toate laudele, precum și gospodinele care îndrăznesc să o pregătească. Pare a fi complicată de făcut, dar nu este deloc așa. În schimb, după ce vă iese pentru prima dată, vă îndrăgostiți de ea și o pregătiți din nou și din nou la cină! Este un adevărat deliciu!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 400 g de carne tocată;

– 300 g de bacon afumat;

– 1 ceapă;

– 1 roșie;

– 20 ml de ulei de măsline;

– piper negru măcinat, boia de ardei dulce, chimion, busuioc uscat și sare după gust;

Pentru aluat:

– 150 ml de lapte;

– 7 g de drojdie uscată;

– 1 lingură de zahăr;

– 200 g de făină;

– 2 ouă;

– 50 g de unt topit;

– sare (după gust);

Opțional:

– 100 g de cașcaval ras.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, pregătiți umplutura: decojiți ceapa și tăiați-o în formă de cubulețe. După aceasta, încingeți o tigaie cu puțin ulei de măsline, puneți ceapa în ea, asezonați-o cu sare și prăjiți-o la foc mediu timp de 5 minute.

2. Tăiați baconul afumat în formă de fâșii și puneți-l și pe el să se prăjească în tigaie timp de 5 minute, împreună cu ceapa.

3. Peste 5 minute, adăugați și carnea tocată. Amestecați foarte bine și mai lăsați totul să se prăjească timp de 5 minute.

4. Tăiați roșia în formă de cubulețe și puneți-le în tigaie. Asezonați conținutul cu piper negru măcinat, boia de ardei dulce, chimion și busuioc uscat după gust. Amestecați.

5. Turnați compoziția rezultată într-o formă de copt cu diametrul de 22 cm și răspândiți-o uniform.

6. Pregătiți aluatul: turnați laptele într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și zahărul și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. Lăsați maiaua să acționeze timp de 15 minute.

7. După aceasta, cerneți direct în bol jumătate din cantitatea totală de făină și amestecați-o bine cu telul. Mai lăsați compoziția să dospească timp de 15 minute.

8. Acum, adăugați ouăle și untul topit. De asemenea, adăugați un praf de sare și amestecați totul foarte bine cu telul. În final, încorporați restul cantității de făină. Trebuie să obțineți un aluat lichid și omogen.

9. Turnați aluatul obținut peste umplutura din tavă și răspândiți-l uniform.

10. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25 minute.

11. Scoateți tarta din cuptor. Răsturnați-o cu grijă pe o tavă de mărimea ei și acoperiți suprafața acesteia cu cașcaval ras. Mai dați-o la cuptor pentru 15 minute.

12. Scoateți frumoasa tartă din cuptor, porționați-o și savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New