Doar 10 picături din această soluție și nu vor mai fi dăunători pe varză!

Varza, pe care o cultivați în grădină, poate fi protejată cu ajutorul uleiurilor esențiale. Doar câteva picături de ulei esențial de mentă, cuișoare, levănțică, lămâie, portocală, pin, brad, ienupăr (insectele nu suportă aroma lor) se descurcă excelent cu această sarcină! 

Această metodă eficientă și sigură alungă musculițele albe, afidele, musca verzei, molia verzei, fluturele alb al verzei, precum și furnicile. Majoritatea insectelor dăunătoare găsesc parcelele cu culturi după miros, iar uleiurile esențiale modifică mirosul acestora, „mascând” grădina și insectele pur și simplu o vor ocoli.

Uleiurile esențiale pot fi aplicate în câteva moduri.

Primul mod constă în stropirea plantelor cu soluția, în care se adaugă oricare din uleiurile esențiale enumerate mai sus.

AVEȚI NEVOIE DE:

-20 g de săpun de rufe sau 2-3 linguri de săpun lichid de rufe;

-10 picături de ulei esențial de mentă, cuișoare, levănțică, lămâie, portocală, pin, brad sau ienupăr;

-5 litri de apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați săpunul solid ras sau săpunul lichid de rufe în 500 ml de apă. Apoi adăugați uleiul esențial ales și amestecați foarte bine.

Săpunul de rufe este necesar pentru dizolvarea uleiului esențial și are rol fixator, asigurând lipirea soluției pe frunzele de varză.

2.Diluați soluția obținută cu 4500 ml de apă. Amestecați.

3.Stropiți varza cu soluția respectivă de 2 ori pe săptămână.

Această soluție poate fi folosită doar dacă varza este singura cultură de pe parcela prelucrată, nefiind combinată cu culturi, care cresc rapid și sunt folosite în alimentație în mod curent (de exemplu, verdețurile, ceapa verde, salata verde, ridichile etc.).

În acest caz puteți să folosiți altfel uleiurile esențiale: turnați câte 4-5 picături de ulei esențial între firele de varză — preferabil pe solul umed (după irigare sau ploaie). După aceasta parcela este învăluită de o aromă într-atât de intensă, încât nici o insectă dăunătoare nu o mai găsește. Noi am folosit ulei esențial de mentă pentru ocrotirea verzei.

Uleiurile esențiale pot fi aplicate pentru protejarea tuturor legumelor. Trebuie doar să căutați informații despre aromele, pe care nu le suportă insectele dăunătoare, ce le pot ataca.

Spor la grădinărit!

New