Doar bunica mea conserva astfel ardeii umpluți pentru iarnă! Urmez rețeta ei în fiecare an!

Vă prezint rețeta bunicii mele de ardei umpluți pentru iarnă cu un amestec foarte bogat și aromat de legume. Aceștia ies foarte gustoși și crocanți! Merită să-i încercați!

INGREDIENTE:

– 2 kg ardei dulci;

– jumătate de varză;

– 1 kg de morcovi;

– 1 kg de castraveți;

– 200 g de ardei iuți;

– 6-7 ardei capia;

– 3 căței de usturoi;

– 6 linguri de sare grunjoasă;

– 1 lingură de zahar;

– 2 lingurițe de sare de lămâie;

– 2,5 pahare de oțet.

*Paharul nostru are un volum de 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați ardeii de cotoare și semințe și spălați-i foarte bine. Lăsați-i să se scurgă.

2. Tăiați varza în formă de fideluță și puneți-o într-un lighean încăpător.

3. Spălați bine castraveții și tăiați-i în formă de jumătăți de rondele. Iar ardeii iuți tăiați-i în formă de rondele, cu tot cu semințe. Puneți-i în lighean.

4. Curățați morcovii de coajă și tăiați-i în formă de jumătăți de rondele. Iar ardeii capia tăiați-i în sferturi de rondele. Adăugați-i la restul legumelor.

5. Condimentați toate legumele cu 4 linguri de sare grunjoasă, 1 lingură de zahăr, 1,5 pahare de oțet de mere și 1 linguriță de sare de lămâie. Amestecați-le foarte bine cu mâinile.

6. După aceasta, încorporați și usturoiul tocat mărunt cu cuțitul. Lăsați legumele să lase zeamă timp de 1 oră.

7. Luați câte un ardei gras și umpleți-l compact cu salata de legume. Așezați deasupra o bucată de ardei capia, în loc de „capac”.

8. Înțepați ardeii în câteva locuri cu un ac, apoi așezați-i într-un borcan de plastic de 5 l. După ce l-ați umplut, strecurați zeama rămasă de bucățelele de usturoi și turnați-o și pe ea în recipient.

9. De asemenea, mai adăugați 2 linguri de sare grunjoasă, 1 linguriță de sare de lămâie și 200 ml de oțet. Umpleți borcanul cu apă fiartă dar răcită. Acoperiți-l cu capacul său și amestecați puțin conținutul prin rotirea recipientului pe masă.

10. Depozitați ardeii într-un loc întunecos și răcoros. Peste 21 zile deja vor putea fi consumați. Iar termenul lor de valabilitate este de 1 an de zile.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!