Doar trei ingrediente! Mai simplu nici că există! Fursecuri pentru ceai sau pentru Tiramisu!

Rețeta simplă de pișcoturi. Puteți servi biscuiții cu ceai sau lapte ori să-i folosiți pentru prepararea deserturilor fără coacere, cum ar fi Tiramisu.

INGREDIENTE:

– 2 ouă medii la temperatura camerei;

– 60 gr de zahăr;

– 70 gr de făină;

– 1 praf de sare;

– 1 linguriță de zahăr vanilat sau 1 praf de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați un praf de sare și bateți albușurile cu mixerul timp de 1 minut.

Sfat. Vasul pentru albușuri și paletele mixerului trebuie să fie curate și uscate, fără urme de apă și grăsime.

2. Adăugați zahăr vanilat și continuați să mixați, încorporând treptat zahărul, până obțineți vârfuri ferme.

Sfat. Zahărul se va topi și albușurile vor deveni mai pufoase. Când observați că pe suprafață rămân urme, puteți ridica paletele și să verificați. Zahărul trebuie să se topească complet, iar albușurile să-și mențină forma: dacă întoarceți forma cu susul în jos, ele nu curg.

3. Adăugați pe rând gălbenușurile, amestecând foarte bine după fiecare.

Sfat. Dacă aveți un mixer puternic, puteți bate ouăle fără să le separați.

4. Cerneți făina în câteva partide direct în vas și amestecați cu grijă, folosind telul sau spatula, în aceeași direcție cu mișcări de jos în sus, cât să păstrați aluatul pufos.

Sfat. Dacă vă faceți griji că compoziția nu este suficient de pufoasă, puteți adăuga ¼ – ½ linguriță de praf de copt. Nu folosiți nici într-un caz mixerul, deoarece ouăle se vor lăsa imediat. Opțional, 10-20 gr de făină, le puteți înlocui cu orice fel de amidon.

5. Transferați aluatul într-un poș de patiserie sau într-o pungă de plastic, faceți o tăietură de 1,5 cm și formați biscuiți de orice formă (rotunzi sau cu lungimea de 10 cm) pe tava tapetată cu folie de silicon, teflonată sau hârtie de copt de calitate, păstrând puțină distanță între ei.

6. Presărați biscuiții din abundență cu zahăr pudră și îi coaceți la cuptorul preîncălzit până la 170-180°С timp de aproximativ 12 minute, până se rumenesc ușor (treapta medie, încălzire sus-jos fără convecție).

Sfat. Biscuiții vor fi crocanți la suprafață și moi în interior. Dacă aveți nevoie să fie complet uscați, îi puteți lăsa pe tavă pentru câteva ore sau chiar pentru 1 zi. De asemenea, îi puteți lăsa să se răcorească puțin și urmăriți cuptorul: îl opriți și așteptați până se răcește până la 100°С, apoi transferați biscuiții pe grătar sau pur și simplu îi dezlipiți de folie și îi dați la cuptorul cald pentru aproximativ 1 oră (cuptorul e oprit).

Pișcoturile sunt la fel de grozave ca cele din comerț, dar mult mai gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!