Doriți roadă de castraveți din abudență? Fertilizați răsadurile în mai ca să obțineți o recoltă bogată!

Castraveții sunt legume cu un conținut ridicat în apă și proteine, de aceea trebuie să facă parte din alimentația zilnică. Pe lângă valoarea alimentară mare, castraveții au efecte terapeutice.

Răsadurile se consideră prima și cea mai importantă etapă a formării castraveților. În această perioadă, o mare importanță o au regimul de iluminare și căldură, precum și asigurarea cu substanțe nutritive. Numai în acest caz planta se va dezvolta corect și veți obține o recoltă de castraveți mult-așteptată dea lungul sezonului estival.

Peste 3-4 zile după ce ați plantat semințele de castraveți se face prima fertilizare cu apă oxigenată. Se ia:

-1 litru de apă și

-se dizolvă cu 1 lingură de apă oxigenată.

Udați solul așa cum udați de obicei. Apa oxigenată pe lângă faptul că posedă proprietăți de dezinfectare, curăță solul de dăunători și alimentează planta tânără cu oxigen.

Peste 1 săptămână după, fertilizați solul cu îngrășământ pe bază de pâine.

Pentru aceasta luați:

– 2 felii de orice tip de pâine sau pesmet,

-înmuiați într-un litru de apă și

-lăsați pe 3 zile într-un loc călduț pentru fermentare.

Peste 3 zile treceți soluția print-o strecurătoare și udați fiecare răsad de castravete cu 3-4 linguri de soluție obținută. Acest îngrășământ va permite plantei să crească repede și să se întărească.

Cu 1-2 zie înainte de transplantare fertilizați planta cu o soluție obținută dintr-un amestec de biostimulator de înrădăcinare cu apă din calculul de 1/2 linguriță de praf dizolvat într-un litru de apă. Acest lucru se face pentru a întări planta și sistemul radicular înainte de transplantare.

Trebuie reținut faptul că orice îngrășământ, în special pentru răsaduri, implică respectarea moderației și prudenței. 

Culturile pot crește pe deplin și dau o recoltă bună doar atunci când primesc o cantitate suficientă de nutrienți.

Mult spor la grădinărit!