Două metode de conservare a porumbului pentru iarnă: la borcan și congelat!

Iată cum puteți conserva porumbul în condiții de casă astfel încât acesta să fie la fel de gustos ca cel din magazin.

INGREDIENTE:

-știuleți de porumb.

Pentru marinadă:

-1l de apă în care a fiert porumbul;

-2 linguri cu vârf mic de zahăr;

-1 lingură cu vârf mic de sare grunjoasă.

MOD DE PREPARARE:

1.În primul rând, curățați știuleții de porumb. Îndepărtați zonele cu deteriorări.

2.Rupeți știuleții în jumătate și îi puneți într-o cratiță încăpătoare.

3.Turnați apă, cât să acopere complet porumbul, puneți cratița la foc, aduceți apa până la punctul de fierbere, puneți capacul și fierbeți porumbul la foc mic. Timpul de fierbere depinde de cât de matur este porumbul, de la 20 de minute până la 1-1,5 ore.

4.Transferați câte 3-4 bucăți de porumb fiert într-un vas cu apă rece, îi lăsați pentru 2-3 minute, apoi îi scoateți, schimbați apa și adăugați următoarele 3-4 bucăți.

5.După ce porumbul s-a răcit, luați un cuțit mic și ascuțit și tăiați boabele de porumb. Despărțiți boabele manual, îndepărtându-le pe cele deteriorate.

6.Repartizați porumbul în borcane curate și sterilizate. Umpleți doar ¾ din borcan.

7.Strecurați volumul necesar de apă în care au fiert știuleții, în funcție de câte borcane aveți, adăugați sare și zahăr, ținând cont de proporții, amestecați și puneți cratița la foc. Aduceți marinada până la punctul de fierbere și o fierbeți timp de câteva minute.

8.Umpleți borcanele cu marinada clototită și le închideți etanș cu capace sterilizate.

9.Așezați borcanele într-o cratiță cu un prosop la bază, turnați apă fierbinte, o aduceți până la punctul de fierbere și sterilizați borcanele la foc mic și sub capac timp de aproximativ 1 oră.

10.Scoateți borcanele, le întoarceți cu susul în jos și le lăsați să se răcească complet. Apoi le dați la păstrare într-o încăpere răcoroasă și întunecoasă.

11.Pentru a congela porumbul fiert, transferați boabele în câteva pungi de plastic, scoateți aerul, legați pungile și le dați la congelator.

Iarna, puteți folosi porumbul la diverse salate, tocane sau garnituri.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!