Douăsprezece trucuri geniale pentru cea mai curată și confortabilă casă!

Tuturor gospodinelor le plac trucurile pentru casă, deoarece ajută la menținerea ordinii și confortului. Și cel mai important, sfaturile sunt ușor de reținut și de aplicat. Apreciați trucurile simple, dar geniale pentru cea mai curată și confortabilă casă. 

Nr.1: Pieptene curat 

Pentru femei nu este un secret că pieptenele adună murdărie și grăsime, care se curăță greu. Există un mic secret: repartizați puțină spumă pentru ras printre dinți și lăsați pentru 10 minute. Apoi doar spălați pieptenele sub jet de apă și admirați rezultatul fără efort! 

Nr.2: Organizator pentru pungi de plastic 

Această metodă de păstrare a pungilor se pare că este cea mai reușită, economică, comodă și compactă. Spălați din timp o sticlă de plastic de sub lapte sau balsam de rufe și îndepărtați etichetele, apoi tăiați cercuri pe suprafața ei. Așezați pungile în interior: acum este comod să le păstrați și să le scoateți din același loc! 

Nr.3: Fierberea ouălor 

Periodic, ouăle crapă în timpul fierberii și albușul curge. Pentru a evita acest lucru, împreună cu ouăle adăugați în apă câteva scobitori și le fierbeți împreună. Coaja nu va crăpa!

Nr.4: Soluție de spălat vasele 

Uneori se vinde într-un ambalaj incomod, care trebuie de fiecare dată întors cu susul în jos pentru a turna soluție pe burete. Desigur, este foarte incomod, în special atunci când aveți de spălat multe vase. Rezolvați problema simplu și rapid, schimbând dozatorul pe unul care se apasă – îl puteți lua, de exemplu, de sub săpunul lichid care s-a terminat. 

Nr.5: Păstrarea compactă a hainelor în valiză 

În valiză, în ghiozdan sau într-o geantă încăpătoare – cel mai bine este să rulați hainele, nu să le așezați așa cum le păstrați în dulap. Astfel, încap mai multe haine și toate sunt la vedere – nu trebuie să scoateți nimic ”de pe ultimul rând”. Iar în vacanță nu veți mai avea nevoie să desfaceți valiza: doar o deschideți și luați haina necesară, apoi o rulați și o puneți la loc. 

Nr.6: Lavoar curat 

Cu sarcina de a oferi lavoarului și bateriei luciul de altă dată foarte bine se descurcă…pasta de dinți! Luați puțină pastă și frecați suprafața cu un burete. Pe lângă faptul că înlăturați murdăria, această curățenie rapidă va oferi camerei de baie un miros plăcut! 

Nr.7: Utilizarea neobișnuită a balsamului de rufe 

Diluați puțin balsam de rufe într-un pulverizator cu apă și stropiți cu soluție suprafața meselor, dulapurilor etc. Apoi ștergeți cu o cârpă uscată. Metoda curăță foarte bine și protejează suprafața de praf pe o perioada lungă de timp! 

Nr.8: Cartofi rapizi 

Un mic secret pentru gospodine: ca să pregătiți rapid cartofii, pur și simplu curățați-i de coajă, tăiați-i, transferați-i pe o farfurie, acoperiți-i cu folie de plastic și dați-i la cuptorul cu microunde pentru 10 minute. Cartofii moi sunt gata! 

Nr.9: Frânghie pe dulap 

Acest truc este foarte util pentru părinții cu copii mici. Dacă aveți rafturi cu coșuri, în care păstrați multe lucruri, atunci, pentru ca coșurile să nu cadă și să nu lovească copilul, când el vrea să scoată ceva din ele, faceți astfel de găuri în părțile laterale ale dulapului și legați frânghia fără să o întindeți tare. Ea va ține coșurile, chiar dacă copilul va încerca să le scoată. 

Nr.10: Mașină de spălat curată 

Nu este un secret, că mașina de spălat trebuie curățată periodic de murdăria acumulată și de depunerile de pe cuvă și cauciuc. Pastilele pentru mașina de spălat vase se descurcă cu această sarcină mai rapid și mai eficient. Adăugați 1-2 pastile în cuvă și setați un ciclu de spălare la cea mai înaltă temperatură posibilă. Procedura trebuie efectuată în scop profilactic de 1-4 ori pe an, pentru a preîntâmpina răspândirea mucegaiului și a mirosului neplăcut. 

Nr.11: Peria de dinți în pahar 

În paharul în care păstrați peria de dinți se acumulează apă? Rezolvați simplu această mică problemă – adăugați în pahar bile din hidrogel! Ele vor îmbiba umiditatea excesivă, nu veți avea miros neplăcut și bacteriile nu se vor răspândi. În plus, rezultatul va arăta foarte drăguț. Însă, bilele trebuie schimbate periodic. 

Nr.12: Buretele de melamină și suprafețele din piele 

Dacă pe canapeaua sau fotoliul din piele au apărut pete, le puteți îndepărta fără efort cu ajutorul buretelui de melamină. Dar, testați-l mai întâi pe o zonă mică, mai puțin vizibilă, pentru a aprecia cum se comportă buretele de melamină pe care îl aveți anume dumneavoastră. 

Mult spor!