Douăzeci de obiecte obișnuite, despre importanța cărora nu v-ați gândit!

Chiar și cele mai obișnuite lucruri, cum ar fi rombul de pe ghiozdan sau sertarul de sub cuptor, au anumite funcții, de care nu v-ați dat seama.

Lucrurile obișnuite, pe care le folosim zilnic, sunt pline de surprize. Ne pare că știm absolut totul despre ele, dar nu este așa. Am adunat cele mai surprinzătoare lucruri despre obiectele utilizate de zi cu zi.

1.Cutiile cu fast-food asiatic

Bineînțeles, puteți să vă antrenați agilitatea degetelor, prinzând cu bețișoarele tăițeii și orezul din colțurile cutiei. Sau puteți deschide cutia, transformând-o în farfurie, din care este mult mai comod să mâncați.

2.Cilindrul de pe cablu

Acesta este un filtru de ferită, care suprimă interferențele de înaltă frecvență în circuitele electrice. Datorită lui, calitatea semnalului digital se îmbunătățește. Apropo, există și filtre detașabile.

3.Nasturele pe partea din spate a gulerului cămășii

Acest nasture este necesar pentru ca cravata să nu iasă de sub guler. În ultima perioadă, astfel de cămăși se întâlnesc tot mai rar, deoarece cravatele înguste, care se potrivesc sub acest nasture, nu mai sunt în vogă. În prezent, acești nasturi îndeplinesc doar funcția decorativă.

4.Adânciturile la baza sticlelor de vin

Atunci când sticla este sigilată cu dop, se creează o presiune puternică la bază și pe pereți. Adâncitura permite distribuirea uniformă a acesteia, iar în rezultat sticla nu se sparge. Apropo, sticlele concepute pentru vinurile spumante au o adâncitură mai mare decât alte sticle de vin.

5.Gaura orizontală pentru nasturele superior al cămășii

De ce toate găurile cămășii sunt verticale, iar cea de sus – orizontală? Răspunsul e simplu: în acest loc cămașa se descheie cel mai frecvent. Din gaura orizontală nasturele iese mai greu decât din una verticală.

6.Găuri suplimentare pentru șireturile pantofilor sport

Puțini sunt cei, care le utilizează și foarte rău: datorită acestor găuri puteți lega ghetele astfel încât să fie fixate perfect pe picior și niciodată nu vă vor roade călcâiul în timpul sportului.

7.Găurile laterale ale ghetelor

Pe lângă răspunsul evident ”pentru ventilare”, există și altă variantă. De fapt, inițial, încălțămintea Converse All Stars se fabrica pentru baschetbaliști. Ghetele se legau astfel încât șiretul trecea și prin aceste 2 găuri suplimentare. Datorită acestui fapt încălțămintea stătea strâns pe picior.

8.Gaura din lingura pentru spaghetti

Această gaură este făcută ca să nu vă gândiți mult timp câte paste să fierbeți. Cantitatea, care intră în ea, este porția pentru 1 persoană.

 9.Gaura din mânerul cratiței

Vă va fi utilă nu doar ca să agățați cratița pe cârlig. Această gaură poate fi folosită ca suport pentru lingura, cu care amestecați mâncarea.

10.Gaura din vârful capacului stiloului cu bilă

Copiii mereu pun totul în gură, iar mulți preferă să roadă capacul stiloului chiar și în vârsta școlară. Dacă copilul va înghiți întâmplător capacul și el va rămâne blocat în căile respiratorii, această mică gaură nu va permite copilului să se sufoce.

11.Săgeata de lângă indicatorul de benzină din bord

Acesta este un indiciu genial, care, din păcate, nu este în toate mașinile. Săgeata arată pe ce parte a mașinii se află rezervorul. Un lucru de neînlocuit atunci când trebuie să alimentați o mașină închiriată.

12.Gaura din bățul de acadea

În acest caz, explicația este pur tehnologică: este nevoie de o mică gaură pentru ca acadeaua să se țină pe bățul de plastic. Când paiul este scufundat în siropul lichid, el curge în această gaură și, când se întărește, fixează sigur bomboana.

13.Buzunarul interior al lenjeriei intime

Desigur că nu este un buzunar. De fapt, această căptușeală se face din pânză moale, care se deosebește de pânza de bază a lenjeriei. Părțile laterale se ascund în cusăturile laterale, iar marginea din spate se coase cu cusătura interioară. Deoarece este imposibil din punct de vedere tehnic să se facă o altă cusătură interioară, marginea din față rămâne necusută. Astfel se obține un fel de buzunăraș, care nu este preconizat pentru păstrarea lucrurilor.

14.Petic pătrat cu tăieturi pe ghiozdan

Inițial, astfel de petice erau cusute doar pe rucsacurile turistice: prin tăieturi treceau frânghii și carabine. Pe rucsacurile moderne acestea se coase în scop decorativ.

15.Dungile pantalonilor

În prezent au devenit un atribut obligatoriu al pantalonilor clasici, dar nimeni nu le-a inventat intenționat. Cert este că în secolul al XIX-lea, multe întreprinderi pentru cusutul hainelor produceau produse pentru export. Pentru ca marfa să ocupe cât mai puțin spațiu posibil în timpul transportării, hainele erau presate înainte de a fi expediate. Drept urmare, pe pânză se formau pliuri, de care era aproape imposibil de scăpat. A trebuit să ne acomodăm cu ele.

16.Pomponurile pe căciuli

Mingile pufoase amuzante au apărut pentru prima dată în secolul al XVIII-lea pe șepcile marinarilor francezi, care s-au săturat să se lovească cu capul de tavanele joase ale navelor. Mai târziu, pompoane de diferite forme și culori au apărut pe multe alte căciuli ale armatei. Datorită lor, era posibil de determinat în ce trupe servesc proprietarii lor.

17.Capacul de la capătul cuțitului pentru hârtie

Există mai multe modalități de a rupe secțiunile tocite ale unui cuțit pentru hârtie. Puteți face acest lucru manual, riscând să vă răniți degetele, puteți folosi cleștele sau puteți privi atent cuțitul. La capăt este un capac, care poate fi scos și îmbrăcat pe secțiunea inutilă a lamei, apoi să o rupeți.

18.Gaura de la capătul ruletei

Aceasta e necesară ca să puteți singuri să măsurați lungimi mari. Înșurubați un șurub la începutul suprafeței, de care veți agăța capătul ruletei, apoi vă îndepărtați la distanța necesară.

19.Numărul 57 pe sticla de ketchup Heinz

Pe lângă faptul că acest număr face parte din sloganul publicitar al companiei Heinz (57 de feluri), aceste cifre au și un aport practic. Dacă ketchupul nu curge, loviți de câteva ori cu palma pe acest număr.

20.Sertarul de sub cuptor

De regulă, în el se păstrează tigăile. Însă, acestui sertar i se spune pentru încălzire. El a fost preconizat pentru ca preparatele să nu se răcească sau să se încălzească, în timp ce în cuptor se coace altceva.

Suntem siguri că ați aflat multă informație nouă și utilă, pe care merită să o distribuiți prietenilor!