Dovlecei marinați crocanți din punga de plastic: așteptați doar douăzeci de minute și sunt gata!

Am așteptat atât de mult primii dovlecei, încât în doar câteva zile de vară toți s-au săturat deja de ei. Prăjiți, copți, pregătiți la grătar și la abur. Când vă pare că i-ați gătit deja în toate modurile posibile, aruncați o privire asupra rețetei noastre de astăzi. Dovlecei picanți în pungă de plastic – un aperitiv pe cinste pentru meniul cotidian.

Pentru a marina dovleceii în pungă, aveți nevoie de ingrediente minime, care sunt mereu la îndemână. Și acesta nu este singurul avantaj al aperitivului. În doar 20 de minute, minunata garnitură pentru frigărui și cartofi e gata. Să încercăm!

INGREDIENTE:

– 650 gr de dovlecei;

– 60 gr de ceapă;

– 1 cățel de usturoi;

– 1 lingură de mărar;

– 1 linguriță de muștar dijon;

– 1½ – 2 linguri de oțet;

– 1 linguriță de sare;

– ¼ linguriță de zahăr;

– ¼ linguriță de boia de ardei dulce.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați dovleceii și îi tăiați rondele cu grosimea de aproximativ 2 mm. Ceapa o tăiați jumătăți subțiri de rondele, iar verdeața o mărunțiți.

2. Așezați toate ingredientele într-un manșon sau într-o pungă de plastic, adăugați usturoi dat prin presă, zahăr, sare, boia și muștar.

3. Turnați oțetul și legați bine punga. Agitați ingredientele, astfel încât marinada să acopere uniform dovleceii. Dați punga la frigider pentru 20 de minute.

Transferați apoi dovleceii cu marinadă pe platoul de servire. Această gustare crocantă de dovlecei imediat va cuceri toți invitații. Iar dumneavoastră o veți găti cu plăcere și pentru meniul familiei!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!