Drojdia – cum se utilizează pentru fertilizarea căpșunilor, astfel încât să dezvolte multe ovare!

Grădinarii au început să utilizeze frecvent drojdia obișnuită pentru fertilizarea plantelor. Ea are un efect pozitiv asupra dezvoltării diferitelor culturi, inclusiv a căpșunilor, ca și în cazul nostru. Acest îngrășământ vă va ajuta să obțineți o recoltă bogată de fructe gustoase, suculente și mari.

Iată câteva rețete de fertilizatori pe bază de drojdie pentru căpșuni:

1. Amestecați 30 g de zahăr, 10 g de drojdie proaspătă și 500 ml de apă călduță într-un vas. După câteva ore de fermentare într-un loc călduros, trebuie să diluați soluția obținută în alți 25 l de apă. Udați tufele de căpșuni cu îngrășământul obținut.

2. Dizolvați 100 g de drojdie proaspătă într-o găleată cu apă călduță. După 24 ore de fermentare, udați tufele de căpșuni cu soluția dată. Veți avea nevoie de 500 ml pentru fiecare tufă.

3. De asemenea, puteți dizolva 0,5 kg de drojdie în 3 l de apă călduță. Peste 3 ore, aduceți volumul fertilizantului la 28 l și udați tufele de căpșuni cu el.

4. Dizolvați o lingură de drojdie uscată, 2 g de acid ascorbic, 2 linguri de zahăr și puțin pământ în 5 l de apă. După 24 ore, adăugați încă o găleată de apă, amestecați și udați cu 1 l de îngrășământ fiecare tufă de căpșuni. Îngrășământul trebuie aplicat la rădăcini.

Spor la grădinărit!