Dulceață de căpșuni regală pentru iarnă – fructele își păstrează forma și culoarea, ca și cum ar fi proaspete!

Rețetă de dulceață de căpșuni, demnă de cele mai apetisante și aspectuoase deserturi, sau de mesele celor mai speciale ocazii. Este o dulceață foarte gustoasă, cu un aspect de nota zece, în stare să cucerească doar cu simplul său aspect! Merită să fie pregătită de fiecare gospodină!

INGREDIENTE:

– 600 g de căpșuni moi;

– 1,2 kg de căpșuni mai rigide și frumoase;

– 1,3 kg de zahăr (+/-);

– ~ 80 g de coniac sau vodcă.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine căpșunile prin metoda de imersie, lăsându-le să se înmoaie în apă rece timp de 5 minute. Apoi clătiți-le încă o dată și lăsați-le să se scurgă.

2. Începeți să curățați căpșunile de codițe și să le alegeți: pe acelea mai întregi și frumoase puneți-le într-un bol, iar pe acelea mai moi și mai neuniforme – într-o cratiță. Noi am ales 1,2 kg de căpșuni întregi și 600 g de căpșuni mai moi.

3. Folosiți un blender de imersie pentru a transforma căpșunile mici și moi în piure. Puneți vasul pe foc mediu.

4. Între timp, înmuiați căpșunile întregi într-un pahar cu coniac și tăiați-le codițele. Datorită acestei proceduri, căpșunile își vor păstra forma mai bine și nu se vor înmuia foarte tare în timpul fierberii.

5. Când piureul de căpșuni a dat în clocot, amestecați-l și mai lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute la foc mic, fără capac. Aveți grijă să-l amestecați din când în când.

6. După 5 minute de fierbere, puteți să adăugați zahărul. În total, noi avem 1,8 kg de căpșuni. Astfel, voi adăuga câte 700 g de zahăr per 1 kg (~1,5 kg de zahăr). Amestecați.

7. După aceasta, adăugați căpșunile și mai amestecați încă o dată. Din moment ce vor da în clocot, fierbeți căpșunile mari timp de 10 minute la foc mic, iar dacă ale dvs. sunt mai mici, atunci fierbeți-le timp de 7 minute. Stingeți focul și lăsați căpșunile să se răcească complet. Noi le vom lăsa peste noapte.

8. A doua zi, vom începe cea de-a doua etapă de fierbere. Pentru aceasta, vom aduce din nou căpșunile în punctul de fierbere, vom face focul mic și le vom fierbe timp de 7 minute.

Sfat: În ceea ce ține de spumă, puteți să o îndepărtați sau să o lăsați, dacă doriți. Noi o vom îndepărta.

9. Iată ce consistență are dulceața în forma sa răcită (după a doua etapă de fierbere):

10. Doar după ce s-a răcit pentru a doua dată, turnați dulceața în borcanele sterilizate și închideți-e ermetic cu capacele lor. Depozitați-le în cămară și savurați iarna dulceața obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!