Dulceață de piersici!

Dulceața de piersici este aromată, aspectuoasă și delicioasă! Folosind aceeași rețetă, puteți să pregătiți dulcețurile de caise și nectarine.

INGREDIENTE:

-1 kg de piersici curățate (fără sâmburi și coajă);

-800-900 g de zahăr;

-1-2 linguri de suc de lămâie (sau ½ linguriță de sare de lămâie).

Din ingredientele respective veți obține 2 borcane de 500 ml de dulceață.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați piersicile (cel mai bine ar fi să alegeți fructe coapte, dar nu răscoapte, deoarece astfel dulceața va semăna mai mult cu gemul). Puneți-le într-un bol adânc și acoperiți-le cu apă clocotită.

2.Peste 20 secunde transferați-le într-un bol cu apă foarte rece, în care ați dizolvat puțină sare de lămâie (în acest fel piersicile nu-și vor modifica culoarea).

3.După aceste proceduri piersicile se vor decoji ușor, fără prea multe bătăi de cap.

Dacă doriți, puteți să le folosiți ca atare (cu coajă), dar trebuie să știți că ulterior coaja se va dezlipi de pulpa fructelor și va strica aspectul dulceții, plutind prin ea. De aceea, noi preferăm să o îndepărtăm.

4.Tăiați piersicile decojite în jumătăți și îndepărtați-le sâmburii. Apoi tăiați-le în feliuțe.

5.Puneți piersicile tăiate în vasul, în care veți fierbe dulceața, alternându-le cu zahărul. Acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 2-4 ore, ca să-și elibereze sucul.

6.Puneți dulceața pe focul minim și, amestecând cu grijă, fierbeți-o până când se va topi tot zahărul și va da în clocot. Opriți focul și lăsați-o să se răcească complet.

7.Apoi puneți-o iarăși pe foc mic și aduceți-o încă o dată până la punctul de fierbere. Lăsați-o să se răcească complet.

8.După ce o veți da în clocot pentru a treia oară, adăugați sucul de lămâie și fierbeți dulceața timp de 10-15 minute, pe foc mic.

9.Între timp sterilizați borcanele. Noi le-am spălat foarte bine, după care le-am pus în cuptorul rece. După ce cuptorul s-a încălzit până la 110°C, am sterilizat borcanele timp de 10 minute. În ceea ce privește capacele, noi pur și simplu le-am acoperit cu apă clocotită.

10.Turnați dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, închizându-le ermetic cu capacele sterilizate.

11.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

12.Păstrați dulceața într-un loc întunecos, la temperatura camerei.

Sucul de lămâie previne zaharisirea dulceții în timpul păstrării. Dacă pregătiți dulceața, ca să o consumați în viitorul apropiat, puteți să nu adăugați sucul de lămâie, ci să o aromatizați cu puțină vanilie sau un baton de scorțișoară.

Pregătiți neapărat această dulceață minunată, ca să vă bucurați de aroma ei în timpul serilor lungi de iarnă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!