Dulceața de vișine „Cinci minute” (cu puțin zahăr)!

Dacă vă plac conservele de fructe cu puțin zahăr, atunci această rețetă simplă și rapidă este chiar pentru dumneavoastră. Dulceața de vișine este delicioasă!

Vrem să vă avertizăm: această dulceață nu are consistența dulcețurilor clasice, ci este mai lichidă. Am putea spune că seamănă cu vișinele conservate în sirop.

INGREDIENTE:

-1 kg de vișine fără sâmburi;

-500 g de zahăr extra fin.

Din aceste ingrediente noi am obținut 1 litru de dulceață.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți vișinele într-un bol adânc, termorezistent. Presărați zahărul deasupra lor. Apoi amestecați-le cu ajutorul unei spatule de lemn, realizând mișcări fine, orientate de jos în sus (ca și cum ați ridica vișinele de pe fundul vasului: astfel forma lor se deteriorează mai puțin).

Dacă veți pregăti dulceața dintr-o cantitate mare de fructe, atunci puneți vișinele și zahărul în straturi alternante în bol, ca să le puteți amesteca mai ușor, fără să distrugeți forma vișinelor.

2.Lăsați vișinele zaharisite să se odihnească pe parcursul a 4-5 ore. Între timp amestecați-le periodic (cam 4-5 ori) cu spatula de lemn, realizând mișcări ușoare, ca să se dizolve tot zahărul.

3.Cât timp vișinele se odihnesc, spălați și sterilizați borcanele și capacele (alegeți metoda, care vă place). De asemenea, spălați foarte bine și uscați celelalte ustensile necesare: lingura și pâlnia, cu care veți transfera dulceața în borcane.

4.Puneți bolul cu vișinele pe foc mic. Fierbeți-le timp de 5-7 minute din momentul clocotirii, adunând spuma formată pe suprafața lor. Dacă zahărul nu s-a dizolvat complet până la momentul prelucrării termice, amestecați dulceața cu spatula în timpul fierberii.

5.Transferați dulceața fierbinte în borcanele pregătite, închizându-le ermetic.

6.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

7.Dacă borcanele și capacele sunt bine sterilizate și dulceața s-a răcit în stare „învelită”, puteți să o păstrați înafara frigiderului, într-un loc răcoros.

8.În timpul iernii culoarea, aroma și gustul vișinelor vă vor aminti de vară!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!