Dulceață de zmeură – aroma şi gustul fără pereche, ca pe vremea bunicilor!

Dulceața de zmeură este de-a dreptul cel mai sănătos deliciu și fiecare gospodină prepară acest ”medicament” gustos pentru iarnă. Dulceața ajută în cazul răcelilor, pentru că zmeura conține acid salicilic natural, ingredientul majorității preparatelor antipiretice și antiinflamatoare.

INGREDIENTE:

-1 kg de zmeură;

-1 kg de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine zmeura, îndepărtând murdăria, și o transferați într-o cratiță cu pereți înalți. Presărați fructele cu zahăr și le lăsați pentru 4-5 ore, să lase suc.

2.Apoi scurgeți sucul într-o cratiță și îl aduceți până la punctul de fierbere. Îl mai fierbeți timp de 10 minute, amestecând constant.

3.Turnați siorpul fierbinte în cratița cu zmeură și o puneți la foc mic. Dați compoziția în clocot și micșorați flacăra. O fierbeți încă 5 minute, amestecând și îndepărtând spuma. Luați cratița de la foc și lăsați dulceața la temperatura camerei, să se răcească.

4.Sterilizați borcanele – 3 metode simple și sigure. Turnați dulceața rece în borcane și le înfiletați. Lăsați borcanele cu dulceață la temperatura camerei, până se răcesc complet.

5.Păstrați dulceața la frigider.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New