Dulceața din flori de păpădie!

Păpădia este o floare însorită, pe care oamenii o utilizează încă din timpuri străvechi. Frunzele de păpădie se adaugă în salate, rădăcinile se usucă, se macină și se infuzează pentru obținerea ceaiurilor, iar din florile ei se prepară o dulceață foarte folositoare.

Dulceața din flori de păpădie este deosebită: foarte parfumată, aurie și dulce ca mierea. Puteți să consumați câte o linguriță din acest deliciu în fiecare zi, ca să vă încărcați cu energie și bună dispoziție!

CUM SE PREPARĂ DULCEAȚA FOLOSITOARE DIN FLORI DE PĂPĂDIE?

Aveți nevoie de:

-350-400 de flori tinere de păpădie, fără frunze și tulpini;

-500 ml de apă;

-1 kg de zahăr tos;

-o linguriță de sare de lămâie;

-o lămâie mare.

Mod de preparare:

1.Ca să preparați dulceața însorită, pregătiți 350-400 de flori tinere de păpădie, fără frunze și tulpini. Cel mai bine ar fi să le culegeți chiar la începutul perioadei de înflorire, în afara orașului și la distanță mare de șosele și autostrăzi.

2.Acoperiți-le cu apă rece și lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 7-10 ore, ca să se elimine amăreala din ele.

3.În următoarea zi clătiți florile încă o dată. Apoi stoarceți-le, transferați-le într-o cratiță și acoperiți-le cu 500 ml de apă clocotită. După ce apa va da iarăși în clocot, fierbeți păpădiile timp de 15-20 minute.

4.Adăugați 1 kg de zahăr tos, o linguriță de sare de lămâie și o lămâie mare, tăiată mărunt cu tot cu coajă. Fierbeți dulceața pe parcursul a încă 7-10 minute, pe foc mic.

5.Când dulceața va căpăta o nuanță aurie ca mierea, luați-o de pe foc. După ce se va răci, treceți-o printr-o strecurătoare tapetată cu tifon. Apoi fierbeți-o timp de încă 2 minute pe foc mic.

6.Turnați dulceața răcită în borcane sterilizate. Păstrați-o la frigider.

Valoarea calorică a acestui deliciu este de 192 kcal/100 g.

De acum știți ce puteți prepara din păpădiile prețioase! Fapt interesant: în China această floare însorită este într-atât de prețuită, încât se cultivă pe plantații mari. Încercați și voi să o folosiți!

Dacă v-a plăcut articolul nostru, distribuiți-l prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună!