Dulceața uscată — deliciul legendar, care i-a cucerit chiar și pe gurmanzii francezi!

Dulceața se deosebește de gem prin faptul că fructele din componența ei își păstrează forma inițială și plutesc într-un sirop vâscos. Iar dumneavoastră știați că dulceața poate fi și uscată?

Rețeta acestui deliciu a fost concepută de un cofetar ucrainean și a devenit cunoscută în toată Europa. O dată cu trecerea timpului și cu conflictele armate, care au zguduit lumea, dulceața uscată a fost dată parțial uitării. Haideți să vedem modul ei de preparare!

INGREDIENTE:

-2.5 kg de fructe;

-1.25 kg de zahăr;

-2 litri de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți fructele și îndepărtați-le codițele. Spălați-le. Îndepărtați sâmburii vișinelor și cireșelor.

2.Puneți fructele într-un lighean adânc și presărați-le cu zahăr. Puneți-le deoparte pentru 60 minute, ca să-și elibereze sucul.

3.Peste o oră strecurați conținutul ligheanului. Turnați apa în siropul de fructe și fierbeți-l timp de 5-7 minute din momentul clocotirii, îndepărtând spuma formată la suprafața lui cu ajutorul spumierei.

4.Turnați siropul fierbinte peste fructe și puneți-le deoparte pentru 3-4 ore. Strecurați siropul încă o dată și aduceți-l până la punctul de fierbere. Turnați-l peste fructe și lăsați-le să interacționeze cu el timp de 3 ore. Repetați procedura respectivă încă de 2 ori, pentru ca fructele să se pătrundă cum se cuvine cu sirop.

5.Strecurați siropul pentru ultima dată. Așezați fructele într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduceți-le în cuptor și uscați-le timp de 5-6 ore, la 40-50°C.

Dulceața uscată este o gustare excelentă pentru copii, o umplutură minunată pentru tarte și plăcinte, un decor original pentru torturi. Din 2.5 kg de fructe veți obține aproximativ 1.75 kg de dulceață uscată. Nu uitați să distribuiți rețeta acestui deliciu prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!