După această fertilizare neobișnuită, răsadurile vor crește mai groase și puternice!

Pentru ca răsadurile să poată dezvolta mai întâi un sistem radicular sănătos și apoi tulpini și frunze rigide, în stratul de sol în care acestea cresc trebuie să fie aplicate diferite substanțe nutritive.

A fost dovedit practic că, dacă primul îngrășământ conține cantități mici de azot și potasiu, fosfor (în proporție de 13:13:40), bor, zinc și molibden, atunci este garantată obținerea unui sistem radicular puternic.

Dar nu întotdeauna este posibil de găsit un îngrășământ cu exact această compoziție, însă drojdia este întotdeauna la îndemână. Aceasta conține azot, potasiu, fosfor și unii micronutrienți. Împreună cu amestecul de drojdie, eu folosesc și acid succinic farmaceutic. Cunosc această rețetă de mult timp și am încercat-o de multe ori, iar rezultatele sunt excelente. Astăzi vă voi relata detaliat toți pașii pe care îi urmez pentru a o pregăti.

Veți avea nevoie de:

– 10 g de drojdie uscată;

– 5 linguri de zahăr;

– 0,5 l de cenușă de lemn;

– 1 comprimat de 0,5 g de acid succinic;

Rețeta cu bor:

– 0,2 g de acid boric la 1 l de apă.

Mod de preparare:

1. Într-un pahar incomplet cu apă caldă, pun 10 g de drojdie uscată. Apoi adaug 5 linguri de zahăr și amestec. Separat, torn 0,5 l de cenușă de lemn într-un litru de apă, amestec de câteva ori, o las să stea timp de o jumătate de oră, apoi strecor soluția. Torn 8 l de apă caldă într-o găleată de 10 l și adaugă drojdia, zahărul și infuzia de cenușă de lemn.

2. Separat, mărunțesc 1 comprimat de 0,5 g de acid succinic și îl diluez în 1 l de apă. Peste două ore, torn apa cu acid în găleata cu drojdie. Apoi umplu complet găleata cu apă. Rezultatul este un amestec de drojdie de casă.

3. Eu îl folosesc la plantele care au dezvoltat deja primele două frunze mature și le ud dimineața devreme. Solul de sub răsaduri trebuie să fie umed de la udarea de seara trecută.

4. Folosiți îngrășământ diluat. Eu torn 1 l de fertilizant într-o găleată incompletă de 10 l cu apă, amestec și torn nu mai mult de 0,25 l sub fiecare rădăcină de răsad.

5. După udare, presărați puțin pământ uscat sub fiecare plantă, în zona rădăcinilor. Repetați fertilizarea la fiecare 10 zile.

6. Dacă nu am acid succinic, eu folosesc separat acid boric. Nu uitați că acesta poate fi dizolvat doar în apă fierbinte. Eu iau 0,2 g de acid boric la 1 l de apă.

7. Acest amestec poate fi folosit nu numai sub rădăcini, ci și pe frunzele plantelor, mai ales în perioada de înflorire. Hrăniți rădăcinile răsadurilor cu acid boric la câteva zile după ce le-ați hrănit cu drojdie.

8. Va fi suficient câte 100 g de soluție sub fiecare rădăcină. Înainte ca planta să intre în faza de înflorire, trebuie să fie fertilizată de două ori cu drojdie și o dată cu bor.

9. De asemenea, puteți uda răsadurile de mai multe ori cu apa în care au fost fierte cojile de cartofi sau cartofii cu tot cu coajă. Principalul lucru este să nu sărați apa și să nu turnați sedimentele sub rădăcini.

Răsadurile, în special cele de roșii, cresc foarte frumoase după o astfel de fertilizare!

Spor la grădinărit!