După această procedură, toate roșiile vor lega fără fertilizări și prelucrări!

Aflați ce trebuie să faceți cu tufele de tomate pentru ca toate florile să se polenizeze și să lege roșii. Important este să analizați principiul florii de tomate.

În imaginea de mai jos, puteți vedea o floare de tomate. Cifra 1 este stamina, care s-a împreunat sub formă de con, iar cifra 2 – stigma pistilului, care se află în interior. Indiferent dacă tomatele sunt de soi scund sau înalt, pentru seră sau pentru câmp deschis, absolut toate florile sunt cu polenizare directă (autopolenizante).

Atunci când cultivați roșii în seră, nu aveți nici un polenizator, cum ar fi albinele și vântul. Deci, polenul nu se scutură, nu are loc polenizarea și florile pur și simplu cad.

E nevoie să efectuați o procedură simplă. În fiecare dimineață, când intrați în seră, vă apropiați de fiecare tufă și agitați frânghia cu care sunt legate. Astfel, are loc scuturarea bruscă și polenul polenizează ușor fiecare floare.

În cazul soiurilor scunde, care nu se leagă, agitați tulpina tufei, dar nu foarte tare, ca să nu o deteriorați.

După cum am spus, faceți acest lucru în fiecare dimineață sau de fiecare dată când intrați în seră, deoarece tomatele cresc, se formează raceme noi și înflorirea continuă, deci e nevoie și de o polenizare permanentă.

De asemenea, un polenizator minunat este aplicarea tehnologiei agricole, cum ar fi copilirea și tăierea frunzelor. Efectuând aceste lucrări, agitați tufele de tomate și, respectiv, are loc polenizarea.

Dacă nu faceți acest lucru, vă recomandăm să începeți cu dimineața de mâine și veți avea atât de multe roșii, încât nu veți mai ști ce să faceți cu ele.

Spor la grădinărit!

New