Eclere cu cremă de vanilie – nimeni nu va refuza un asemenea dulce apetisant!

Astăzi dorim să vă prezentăm rețeta unui desert cunoscut și îndrăgit de fiecare – eclere. Rețeta este foarte reușită. Copiii mei o adoră și mă roagă să o pregătesc foarte des. Încercați-o și dvs.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 110 ml de apă;

– 110 ml de lapte;

– 15 g de zahăr;

– 1 praf de sare;

– 105 g de unt;

– 135 g de făină;

– 4 ouă;

Pentru cremă:

– 220 ml de lapte;

– 60 g de zahăr;

– 4 gălbenușuri;

– 25 g de amidon de porumb;

– 1 linguriță de extract de vanilie;

– 150 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele și apa într-o crăticioară. Adăugați untul, sarea și zahărul. Puneți-o pe foc mediu și amestecați încontinuu, până când untul se va topi, iar compoziția va ajunge până la punctul de fierbere.

2. De îndată ce vor apărea primele bule de fierbere, adăugați făina și încorporați-o cu o spatulă, amestecând până când se vor omogeniza și îngroșa toate ingredientele. Trebuie să obțineți un aluat omogen și de o consistență destul de solidă. Turnați compoziția obținută într-un bol și lăsați-o să se răcească.

3. Spargeți ouăle într-un vas separat și bateți-le cu o furculiță, până când se vor omogeniza.

4. După ce se va răci complet, începeți să adăugați amestecul de ouă în 5-7 etape, amestecând foarte bine de fiecare dată cu o spatulă de silicon. În final, trebuie să obțineți un aluat moale, care se ia după spatulă.

5. Transferați aluatul într-un poș și străduiți-vă să scoateți toate bulele de aer din interiorul lui, ca să obțineți eclere frumoase.

6. Aplicați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt sub formă de fâșii cu grosimea de 1-1.5 cm și lungimea de 10-12 cm. Ca să obțineți capetele cât mai frumoase, uniformizați-le cu degetele înmuiate în apă.

7. Coaceți eclerele în cuptorul preîncălzit până la 170°C, timp de 45 minute.

8. Pregătiți crema: încălziți laptele până va ajunge la temperatura de 80°C sau până când vor apărea bule de clocotire pe marginile crăticioarei. Luați-l de pe foc și adăugați zahărul tos. Bateți ingredientele cu telul, până la dizolvarea completă a zahărului.

9. Într-un bol separat, bateți gălbenușurile de ouă, până la omogenizare. După aceasta, încorporați amidonul de porumb și esența de vanilie.

10. Acum, turnați compoziția de ouă în cea de lapte, amestecând în continuu cu telul până la omogenizare. Puneți cratița pe foc și gătiți crema până în momentul când se va îngroșa, amestecând periodic.

11. Turnați crema într-o sită pusă deasupra unui bol adânc și, ajutându-vă de o spatulă de silicon, treceți-o pe toată prin ea. Acoperiți-o cu o folie alimentară și puneți-o în frigider până când se va răci complet.

12. Scoateți eclerele din cuptor.

13. De asemenea, scoateți și crema din frigider și bateți-o bine cu mixerul, ca să devină din nou pufoasă și cremoasă. După aceasta, adăugați untul moale și mai amestecați încă o dată foarte bine.

14. Umpleți eclerele: pentru aceasta, realizați trei găuri la baza fiecăruia și umpleți-le cu cremă, folosind un poș cu duza mică.

15. Eclerele sunt gata! Savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New