Economice, dar atât de utile! Jaluzele rulante pentru iarnă, care izolează cu adevărat ferestrele!

Confecționați-vă manual jaluzele rulante pentru iarnă, care, pe lângă rolul principal, vor putea și să vă izoleze locuința! Veți avea nevoie de niște materiale ieftine și la îndemâna oricui! De asemenea, și procesul de lucru este extrem de ușor de realizat. Repetați pașii de urmat și bucurați-vă de rezultat!

Veți avea nevoie de:

– substrat din folie de aluminiu (2-3 mm grosime);

– o țeavă de PVC;

– bandă dublu adezivă;

– sfoară de iută;

– o bucată de sârmă.

Mod de lucru:

1. Cumpărați un substrat din folie de aluminiu cu o grosime de cel puțin 2-3 mm. Lipiți țeava de PVC pe una dintre laturile scurte. Înfășurați substratul pe țeavă. Tăiați marginea opusă cât mai drept posibil.

2. Lipiți banda dublu-adezivă pe ea. Îndepărtați banda protectoare din centru și lipiți o sfoară de iută cu o buclă de sârmă în ea.

3. Faceți un nod.

4. Cum funcționează construcția? Îndepărtați stratul de protecție de pe banda dublu adezivă și lipiți-o de cadrul ferestrei cât mai uniform și mai atent posibil.

5. Atunci când substratul este desfășurat, jaluzeaua se ține și acoperă perfect fereastra, protejând-o de frig, de curenții de aer, de lumină și de privirile curioase.

6. Iar pentru a o închide, trebuie doar să-l înfășurați înapoi pe tub și să fixați nodul de sfoară pe cârlig! Tot ce este genial este simplu.

Spor la treabă!