Eșarfă deosebită și elegantă cu ornament în formă de ciorchine! Se lucrează foarte ușor cu croșeta!

Croșetați împreună cu noi această eșarfă deosebită, elegantă și delicată cu ornament în formă de ciorchine!

Veți avea nevoie de:

– fir de croșetat;

– croșetă.

Mod de lucru:

1. Croșetați un lanț din ochiuri libere, care să fie de lungimea dorită a eșarfei. Acum, croșetați prima bobiță de strugure. Realizați încă 1 ochi liber la capăt, trageți bucla destul de tare – 1-1,5 cm.

2. Luați 1 jeteu pe croșetă și scoateți din nou o buclă prin acel ochi. Repetați acest pas în total de 5 ori. Firul trebuie să rămână neprelucrat pe croșetă.

3. Acum, treceți firul prin toate buclele deodată și completați bobița prin croșetarea unui ochi de legătură prin același ochi de origine a ei.

4. Acum, în bucla formată în partea de sus a bobiței, realizați o altă bobiță. În cele din urmă, uniți-le împreună prin introducerea croșetei și realizarea unui ochi de legătură la baza primei boabe.

5. În continuare, croșetați 5 ochiuri libere, paralele cu 5 ochiuri din lanțul de lucru de sub ele. Uniți-le împreună printr-un picioruș fără jeteu.

6. Și din nou, croșetați o bobiță în următorul ochi, plus una deasupra ei și uniți-le. Procedați astfel până la sfârșitul rândului.

7. După ce ați terminat primul rând, croșetați încă 5 ochiuri libere.

8. Uniți-le în spațiul dintre boabele din primul rând, în al treilea ochi din 5 (va fi în centru). Croșetați din nou 2 bobițe.

9. Urmează alte 5 ochiuri libere, unite în spațiul dintre boabele din rândul precedent și 2 bobițe. 

10. Continuați să croșetați astfel fiecare rând, până când eșarfa va căpăta lățimea dorită!

Spor la treabă!