Eu folosesc staniolul pentru a repara balamalele ușilor: este o metodă de lucru foarte reușită, pe care ar trebui să o cunoască fiecare gospodar!

De-a lungul timpului, găurile pentru șuruburi din balamalele ușilor sau ale mobilierului se slăbesc și se rup. Problema poate fi rezolvată foarte ușor cu propriile mâini, fără a fi nevoie să apelați la un specialist. Odată reparată astfel, balamaua va rezista foarte bine.

Veți avea nevoie de:

– staniol;

– lipici fierbinte;

– instrumente de lucru.

Mod de lucru:

1. Scoateți balamaua și lărgiți ușor găurile de fixare.

2. Împăturiți o bucată de staniol de 3-4 ori și tăiați-o în fâșii subțiri. Puneți fâșiile de staniol în găurile lărgite.

3. Pentru siguranță, înainte de a pune a doua bucată de folie în gaură, picurați o cantitate mică de lipici fierbinte în ea.

4. În final, găurile trebuie să fie complet umplute cu staniol. Adăugați puțin lipici deasupra ultimului strat. După ce s-a uscat, tăiați excesul de folie, astfel încât suprafața să fie plată și netedă.

5. Montați balama la locul ei. Acum va fi fixată foarte sigur.

6. Pentru cea de-a doua metodă, balamaua trebuie, de asemenea, să fie îndepărtată și găurile trebuie lărgite. Găurile pregătite trebuie să fie umplute complet cu lipici fierbinte. După ce lipiciul s-a uscat, puteți monta balamaua la locul ei.

Spor la treabă!