Eu îmi pregătesc șunca în condiții casnice! Nu o mai cumpăr de la magazin!

Vă prezint una dintre rețetele mele de șuncă, pe care o urmez ori de câte ori vreau să mi-o pregătesc în condiții casnice. Am testat-o de mai multe ori, așa că pot spune că este foarte reușită. Șunca iese delicioasă, fragedă și aromată. Are un gust mult mai delicios și deosebit decât cea din comerț! Merită să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1 ciolan de porc;

Pentru 1 kg de carne:

– 18 g de sare 50/50 (9 g de sare de nitriți de 0,6% și 9 g de sare de masă);

– 1 g de nucșoară măcinată;

– 2 g de usturoi uscat;

– 1 linguriță de condiment uscat boia de ardei iute sau alt condiment picant pentru carne.

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați spălat foarte bine ciolanul de porc și i-ați ros șoriciul cu un cuțit, uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Acum, puteți trece la dezosare. Străduiți-vă să lăsați cât mai puțină carne pe os și să păstrați integritatea șoriciului. Dacă rămân bucățele de cartilaj pe carne, îndepărtați-le cu cuțitul.

3. După aceasta, separați cu grijă carnea de șorici, fără să lezați integritatea lui. Întindeți bucățelele obținute pe un tocător, acoperiți-le cu o folie și bateți-le cu ajutorul ciocanului pentru carne.

4. Puneți carnea bătută într-un bol adânc și asezonați-o cu sare, respectând proporțiile indicate în lista de ingrediente. Amestecați-o bine și puneți-o în frigider pentru cel puțin 12 ore. Șoriciul puteți să-l puneți peste ea iar bolul acoperiți-l cu folie alimentară.

5. Scoateți carnea din frigider și asezonați-o cu nucșoară măcinată, usturoi uscat și boia de ardei iute. De asemenea, turnați apa cu gheață peste ea și amestecați-o.

Notă: Carnea trebuie să fie rece. Verificați temperatura cu un termometru. La sfârșitul amestecării, temperatura nu trebuie să depășească 12°C. Dați-o la frigider pentru 20 de minute.

6. Tapetați un tocător cu o bucată de folie alimentară și întindeți șoriciul pe ea. Scoateți carnea rece din frigider și distribuiți-o uniform peste el.

7. După aceasta, rulați-l în formă de rulou și înveliți-l bine în folie. Fixați ruloul cu ață alimentară și lăsați-l la temperatura camerei să se „odihnească” timp de 2 ore.

8. După aceasta, puneți-l la fiert într-o cratiță cu apă, temperatura căreia va trebui să o mențineți la 80°C, până când temperatura din interiorul ruladei va ajunge la +69°С…+72°С. Fierbeți carnea timp de 3 ore. După fierbere, lăsați-o să se răcească în apă rece timp de 20 de minute. Apoi scoateți-o din folie, uscați-o și dați-o la frigider pentru 12 ore.

9. Iată rezultatul obținut! O șuncă minunată și aspectuoasă, care poate fi servită fără de griji chiar și pe o masă de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!