Eu nu arunc niciodată cojile de portocale. Iată ce deliciu savuros obțin din ele!

Nu aruncați niciodată cojile de portocale! Deoarece din ele puteți obține un deliciu foarte aromat și gustos, care va dispărea în câteva minute din farfurie. Găsiți mai jos pașii de urmat!

INGREDIENTE:

– 8 portocale;

– 3,5 pahare de zahăr;

– 1,5 pahare de apă;

– 1 linguriță de unt;

– 5-6 cuișoare;

– 1 pahar de suc de portocale.

*Paharul nostru are 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți portocalele și tăiați cojile în fâșii.

2. Apoi rulați fiecare coajă în formă de spirală și înșirați-le pe o bucată de ață alimentară, ajutându-vă de un ac.

3. Puneți cojile într-un vas încăpător și acoperiți-le cu apă. Lăsați-le să se înmoaie timp de o zi. În tot acest timp, schimbați apa de 5-6 ori.

4. Între timp, tăiați pulpa portocalelor în bucăți și pasați-le cu ajutorul unui blender.

5. Treceți compoziția obținută printr-o sită. Adăugați zahăr după gust și turnați sucul obținut în sticle de plastic. Păstrați-l în frigider și serviți-l cu plăcere.

6. Peste o zi, transferați cojile de portocale într-o cratiță, umpleți-o cu apă și puneți-o pe foc. Fierbeți-le timp de 5-6 minute. Apoi schimbați apa și repetați procedura încă de 5-6 ori, ca să scăpați în totalitate de amărăciunea din ele.

7. După aceasta, pregătiți un sirop din 3,5 pahare de zahăr și 1,5 pahare de zahăr și puneți cojile în el. Când vor da în clocot, adăugați untul și lăsați-le să fiarbă timp de 10 minute. Apoi adăugați un pahar de suc de portocale și mai lăsați-le să fiarbă timp de 20 de minute. Îndepărtați spuma, pe măsură ce va apărea.

8. În final, adăugați cuișoarele și verificați consistența siropului. Acesta nu trebuie să fie nici prea subțire, nici prea gros.

9. Transferați cojile de portocale în borcane și turnați siropul deasupra. Acoperiți-le ermetic cu capace sterilizare. Lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei, sub un prosop. Apoi depozitați-le în cămară.

10. Savurați dulceața obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!