Eu nu mai cumpăr cașcaval tare! Îl pregătesc din resturi de lapte și brânză de vaci!

Iată o metodă reușită de a pregăti cașcavalul tare în condiții casnice din resturi de lapte și brânză de vaci. Acesta iese foarte gustos. Încercați și dvs. această rețetă. O să vă placă!

INGREDIENTE:

– lapte acru și lapte dulce;

– brânză de vaci;

– sare;

– bicarbonat de sodiu;

– unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele dulce și acel acru într-o cratiță. Noi vom pregăti cașcavalul în multicooker. Respectiv, vom folosi cratița lui. De asemenea, adăugați și brânza. Cantitatea acestor trei ingrediente nu contează, deoarece oricum le veți fierbe pe toate împreună pentru a obține brânză.

2. Noi vom pune cratița în multicooker și-l vom seta la temperatura de 90°C. Iar dacă dvs. veți folosi o cratiță obișnuită, puneți-o pe aragaz, la foc mic. Lăsați cratița pe foc la această temperatură timp de 30 de minute. Nu trebui să amestecați conținutul deloc. În tot acest timp, se va separa zerul de produsul de brânză.

3. După acest proces, turnați conținutul cratiței într-o strecurătoare tapetată cu tifon. Aduceți marginile tifonului deasupra brânzei și lăsați-o să se scurgă foarte bine.

4. După ce se va scurge tot zerul, transferați brânză aproape uscată înapoi în cratiță și mărunți-o cu o lingură.

5. La cantitatea de brânză pe care o puteți vedea în imagine, eu voi adăuga doar o linguriță de sare. Dvs. dacă iubiți cașcavalul mai sărat, puteți adăuga mai multă. De asemenea, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acesta are ca scop să descompună puțin structura brânzei. El va interacționa cu acidul din compoziția ei și cașcavalul va ieși mai moale și aerat.

6. Și ultimul ingredient, nu mai puțin important, este untul – noi avem aproximativ 50 g. Puneți-l la baza cratiței și acoperiți-l cu brânză, ca să se topească mai repede.

7. Puneți din nou cratița pe foc mic și lăsați untul să se topească. Însă aveți grijă să amestecați încontinuu, ca să nu se lipească.

8. Chiar și după topirea untului, continuați să amestecați compoziția într-una. Aceasta trebuie să devină foarte omogenă. Nu trebui să rămână nici un fel de bucățele de brânză.

9. Când veți vedea că amestecul se desprinde cu ușurință de pereții cratiței, scoateți-o de pe foc. Turnați-l într-o formă mică și dreptunghiulară sau în oricare alta, dacă doriți cașcaval de altă formă. Noi vom folosi recipientul în care păstrăm untul. După aceasta, puneți forma în frigider, până la închegarea completă. Nu vă faceți griji, după ce se va închega, cașcavalul va putea fi scos din formă cu ușurință.

10. Scoateți cașcavalul din frigider, feliați-l și savurați-l cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!