Faceți asta cu orhideea dvs. și va înflori pe tot parcursul anului!

În acest articol, vă vom prezenta câteva trucuri simple dar foarte eficiente, pe care, dacă le veți aplica în rutina de îngrijire a orhideelor, acestea vor înflori abundent pe tot parcursul anului. Plantele vor fi mai sănătoase, nu se vor vesteji și nu vor fi afectate de dăunători.

Primul truc ține de însăși locul unde ați amplasat planta. Cea mai bună opțiune este lângă sticla geamului, astfel încât să-și primească necesarul de lumină, dar, în același timp, să fie ferită de razele ultraviolete.

Al doilea pas important în îngrijirea ei, este udarea: se recomandă așezarea ghiveciului într-un vas mai mare cu apă și lăsarea în el pe parcursul a 30 de minute. Astfel, planta își va lua în voie cantitatea necesară de lichid.

Una dintre cauzele afectării stării de bine a plantei, este udarea prin intermediul frunzelor. Nu faceți asta niciodată! Cea mai bună metodă este cea descrisă mai sus. După ce a „băut” destul, lăsați să curgă excesul din ea, evitând astfel stagnarea apei și putrezirea rădăcinilor.

Dar nici nu trebuie să exagerați cu udarea. Este suficient să udați orhideea o dată pe săptămână prin metoda de imersie.

Cel de-al treilea moment important este fertilizarea. Cele mai importante perioade în care trebuie să o faceți este toamna târziu și iarna târziu. Iată o rețetă reușită în acest sens, care este aplicată de mulți horticultori:

1. Luați 4 căței de usturoi și tăiați-i în câteva bucăți cu tot cu coajă.

2. Puneți-i într-o sticlă de plastic de 1,5 – 2 l și umpleți-o cu apă. Puneți sticla într-un loc răcoros și întunecos și lăsați soluția să se infuzeze timp de 24 ore.

3. Apoi strecurați-o și udați planta cu ea. Lăsați excesul să se scurgă bine.

Cel de-al patrulea truc ține de tăierea tijei florale a plantei după ce toate florile s-au trecut. Iar mai exact, se taie jumătate din ea.

Și ultimul, dar nu după importanță lucru, este îngrijirea fizică a plantei: curățarea rădăcinilor și ștergerea frunzelor. Specialiștii recomandă ștergerea frunzelor orhideelor cu ajutorul unui amestec de 70 ml de apă și 30 ml de lapte, folosind un tampon de vată sau de bumbac.

Laptele este un luptător foarte eficient împotriva diferitor afecțiuni fungice și acoperă frunzele plantei cu un fel de peliculă protectoare. De aceasta este foarte bun pentru ea.

Iar în ceea ce ține de curățarea rădăcinilor și de schimbarea substratului, atunci să știți că nu are rost să faceți asta mai des decât o dată la doi ani.

Urmați aceste sfaturi și recomandări în îngrijirea plantelor dvs. și veți vedea că rezultatele pozitive nu se vor lăsa prea mult de așteptat. Și nu uitați că o plantă complet sănătoasă nu are motive să nu se dezvolte frumos și să înflorească abundent pe tot parcursul anului!

Spor la grădinărit!