Fără modelarea aluatului! L-am întins, am adăugat umplutura și l-am dat la cuptor! Plăcinta este bună cu orice umplutură!

Cu siguranță, puține gospodine au gustat asemenea plăcinte! Sunt foarte deosebite atât în ceea ce ține de aspect, textură și gust, cât și în ceea ce ține de procesul de formarea. Nu e nevoie de o tehnică specială de modelare. Totul este foarte simplu și ușor. Credem că și un începător se poate descurca cu ele!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 300 ml de apă caldă;

– 1 lingură de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 4-6 cartofi medii fierți;

– 200 g de brânză de oaie sau cașcaval;

– cozi de ceapă verde;

Pentru umplutură:

– 200 g de smântână fermentată;

– 4 ouă;

– sare, piper negru măcinat și oregano uscat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol potrivit pentru frământare, încorporați făina cu sarea și praful de copt.

2. Turnați apa caldă peste făină și amestecați totul puțin cu lingura. După aceasta, turnați uleiul vegetal și treceți la frământatul aluatului cu mâinile. După obținerea unei bile omogene, transferați-o pe masă și mai frământați-o timp de 5 minute. Aluatul este foarte moale, nu se lipește de mâini sau de masă și este foarte plăcut de lucrat cu el. Acoperiți-l cu un bol și lăsați-l pe masă să se „odihnească” timp de 10 minute.

3. Împărțiți aluatul în patru părți egale și modelați-le în formă de bile. Pe trei dintre ele, acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie.

4. Presărați masa cu puțină făină și lucrați cu una dintre bile. Întindeți-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie foarte subțire și rotundă.

5. În calitate de umplutură, dați prin răzătoarea cu găuri mare un cartof fiert, direct peste o jumătate din foaia de aluat. Deasupra lui, răzuiți și brânza pe care o aveți. Aici puteți folosi atât brânză de oaie sau feta, cât și brânză topită sau chiar cașcaval. De asemenea, puteți adăuga brânză de vaci sau ceapă prăjită. Improvizați după placul dvs. Dacă brânza dvs. nu este sărată, puteți asezona stratul cu un praf de sare.

6. Tăiați mărunt cozile de ceapă și adăugați-le peste brânză.

7. Aduceți cea de-a doua jumătate a foii de aluat peste umplutură și adunați plăcinta în formă de acordeon (vedeți în imaginea de mai jos). Așezați-o într-o tavă unsă cu unt.

*Tava noastră are dimensiunile de 28 pe 21 cm.

8. Procedați la fel și cu celelalte trei bile de aluat. În total, noi am obținut două tăvi, deoarece am așezat câte două plăcinte în fiecare. Însă dvs. puteți folosi și o tavă mai mare, în care să le puneți pe toate.

9. Și, deoarece le vom coace în două etape, ingredientele pentru umplutură le vom împărți în două părți. Astfel, am luat 100 g de smântână fermentată, am asezonat-o cu sare, piper negru măcinat și oregano, am adăugat 2 ouă și am amestecat totul cu o furculiță, până la omogenizare. Pentru cea de-a doua tavă, vom proceda la fel. Iar dacă dvs. veți folosi o tavă mare, nu va trebui să împărțiți nimic.

10. Turnați umplutura obținută peste plăcintele din tavă. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de aproximativ 20 de minute, în dependență de caracteristicile cuptorului dvs. Plăcintele vor fi gata când se vor rumeni foarte bine.

11. Uitați-vă ce plăcinte minunate am obținut! Firave, aromate și foarte gustoase! Sunt un adevărat deliciu. Încercați să le pregătiți și dvs. O să vă placă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!