Fertilizarea merilor cu drojdie pentru o recoltă extrem de bogată!

Cum să păstrați recolta de mere, pere și prune? După ce ați depus mult efort pentru a obține multe fructe frumoase, mari și gustoase, totuși pomul ar putea duce lipsă de suficientă putere ca să susțină toată roada. Dar dumneavoastră le puteți da o mână de ajutor. I-ați putea prelucra cu îngrășăminte minerale sau să alegeți opțiunea mai inofensivă, cum ar fi drojdia. Rețeta îngrășământului pentru menținerea și creșterea calității recoltei este foarte simplă!

AVEȚI NEVOIE DE:

-100 gr de drojdie proaspătă sau 70 gr de drojdie uscată;

-10l de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați drojdia în 10l de apă.

2.Apoi stropiți din abundență pomii cu soluția obținută.

3.Pentru 1 copac mediu aveți nevoie de 7-8l de îngrășământ cu drojdie, iar pentru 1 copac mare puteți utiliza până la 10l de soluție.

Fertilizarea se efectuează o dată în 7-10 zile, iar dacă situația nu este foarte gravă, atunci o dată în 12-14 zile. Prelucrați pomii o perioadă îndelungată și încetați fertilizarea cu 2 săptămâni înainte de recoltare, deoarece, deși îngrășământul poate atrage viespile sau musculițele de fructe.

Îngrășământul poate fi păstrat timp de 2-5 zile la loc răcoros, dar cel mai important este să nu adăugați zahăr, pentru ca în timpul fermentării drojdia să nu-și piardă proprietățile de care avem nevoie.

Soluția conține acid succinic (spirit de chihlimbar), multe vitamine și substanțe biologice active, dar și o cantitatea suplimentară de azot, fosfor și potasiu în formă organică. Stratul ce acoperă frunzele ajută la menținerea recoltei, dar și la protecția împotriva putregaiului.

De asemenea, acest îngrășământ poate fi utilizat și în cazul când întâmpinați problema moniliozei în grădina dumneavoastră. Folosiți-l împreună cu alte tratamente pentru a intensifica efectul fungicidelor.

Fertilizați pomii cu drojdie până începe sezonul viespilor.

Spor la grădinărit!