Fertilizator eficient pentru orhidee pe bază de coji de banană!

Astăzi vă vom prezenta o rețetă benefică de fertilizator pentru orhidee, care constă dintr-un singur ingredient de bază – cojile de banană și poate fi pregătit foarte ușor. Însă să știți că-l puteți administra fără de griji și altor plante de cameră.

Iar dacă vă întrebați dacă și plantele care se află în perioada de înflorire pot fi udate cu el, atunci să știți că răspunsul este pozitiv. Pentru că în timpul înfloririi, mai multe orhidee își dau puterea florii, iar dezvoltarea frunzelor și a rădăcinilor o încetinesc.

De ce folosim în mod special coaja de banană? Deoarece conține fosfor, magneziu, potasiu, vitaminele B, C, K și mulți nutrienți utili, care oferă un sprijin incredibil în dezvoltarea orhideelor.

Deci, pentru a pregăti acest îngrășământ, tăiați cojile de la două banane mărunțel cu un cuțit și puneți-le într-un borcan de 700 ml. După aceasta, umpleți-l cu apă. Acoperiți borcanul cu un capac și lăsați cojile să se infuzeze până în ziua următoare. Nu mai mult, deoarece soluția va începe să miroase urât și, dacă o veți administra astfel orhideelor, le va afecta, în loc să le ajute.

Iar dacă nu doriți să așteptați o zi, puteți încerca altă metodă de a pregăti acest fertilizator. Pentru aceasta, puneți cojile într-o cratiță cu apă. Puneți-o pe foc și aduceți-o în punctul de fierbere. După aceasta, mai fierbeți cojile timp de 10 minute sub capac.

Iată cum arată infuzia de coji din borcan în ziua următoare:

Strecurați-o cu ajutorul unei site și puteți uda plantele cu ea. Însă este foarte important să respectați doza recomandată de 8 linguri de fertilizator pentru fiecare ghiveci.

Iar dacă cea de-a doua metodă este mai potrivită pentru dvs., atunci puteți administra ceaiul obținut chiar în aceeași zi, tot câte 8 linguri pentru fiecare orhidee.

Încercați să administrați și dvs. un astfel de îngrășământ orhideelor dvs. și veți observa imediat schimbarea spre bine în dezvoltarea acestora. Frunzele vor deveni mai verzi, inflorescențele mai bogate, iar rădăcinile se vor înmulți și vor dezvolta noi puieți.

Notă: Intervalul de timp dintre aceste administrări nu trebuie să fie mai mic decât 20 de zile. De asemenea, dacă aveți o orhidee recent cumpărată, vă recomandăm să o lăsați timp de două săptămâni să se acomodeze cu mediul locuinței dvs., apoi să încercați să o ajutați să se dezvolte cu diferiți fertilizatori nutritivi.

Spor la grădinărit!