Fiecare femeie va fi bucuroasă de un asemenea cadou! Veți avea nevoie doar de o croșetă și o oră din timpul dvs.!

Cu două luni în urmă, fiica mea și-a sărbătorit ziua de naștere. Neștiind ce cadou să-i dăruiesc, căutând prin multe magazine și cerând sfaturi de la rudele mele, am ajuns la concluzia că o gentuță croșetată manual de mine, o să-i prindă foarte bine și o să-i placă enorm. Zis și făcut. Acum, fiica mea poartă peste tot gentuța dată cu mândrie.

Și, din motiv că prietena ei m-a rugat să-i croșetez și ei una, am decis să va las într-un articol pașii pe care i-am urmat, ca să vă puteți confecționa și dvs. una, dacă vă plac asemenea genți. Totul este simplu. Cu un pic de răbdare și îndemânare, veți obține un articol deosebit și foarte aspectuos. Să trecem la treabă!

AVEȚI NEVOIE DE:

– șnur (205 m/160 g, cu o grosime de 2 mm);

– o croșetă de 3 mm și o croșetă mai mică (pentru găuri);

– o cariocă;

– 1 fermoar;

– centimetru de croitorie.

MOD DE LUCRU:

1. Pentru început, luați fermoarul și marcați fiecare 5 mm de-a lungul fâșiilor marginale (pe ambele părți). Aceste puncte vor servi drept indicatori pentru locurile unde trebuie să introduceți croșeta.

2. Luați o croșetă mai subțire și șnurul (lăsați un capăt mai lung). Introduceți croșeta în primul marcaj și scoateți firul. Apoi introduceți-o în următorul punct, scoateți firul și treceți-l prin prima buclă. Continuați să croșetați astfel ambele laturi ale fermoarului. Iar la capete, între laturi, croșetați câte 1 ochi liber.

3. Acum, luați croșeta de 3 mm, introduceți-o în ambii pereți ai primului ochi de rând și montați 1 picioruș fără jeteu în el. Continuați să croșetați câte 1 picioruș fără jeteu în fiecare ochi, până la sfârșitul rândului. Când ajungeți la ultimul ochi, încheiați rândul cu capătul lăsat de fir, nu cu firul de lucru. Îl scoateți prin ultimul ochi și bucla de pe croșetă, apoi prin primul ochi de rând și bucla prin care a trecut anterior.

*Această procedură de încheiere a ultimului ochi, o repetați în fiecare rând.

4. Montați 1 ochi liber de ridicare. Introduceți croșeta în primul ochi, scoateți firul. Introduceți croșeta în cel de-al doilea ochi, scoateți firul. Trageți prima buclă de pe croșetă peste cea de-a doua și montați 1 ochi liber. Introduceți croșeta în același ochi de unde ați scos ultima buclă, scoateți firul, apoi mai scoateți un fir din următorul ochi, lucrați primele 2 bucle de pe croșetă, apoi luați 1 jeteu și croșetați-le pe acelea două rămase împreună. Continuați să repetați acești pași până la sfârșitul rândului.

5. În continuare, repetați pasul 4, până când veți obține adâncimea dorită a gentuței. Eu am croșetat în total 24 rânduri.

6. În final, trebuie să „coaseți” baza gentuței. Pentru aceasta, mai întâi introduceți croșeta în ochiul din stânga și realizați 1 ochi de legătură, apoi în cel din dreapta, de pe latura opusă și realizați și acolo un ochi de legătură. Continuați astfel până la sfârșitul rândului.

7. În cele din urmă, tăiați firul, lăsând capătul de vreo 5-7 cm. Numărați 14 rânduri de la fermoar în jos, pliați colțul pe linia de pliere și uniți-l cu ochiul din cel de-al 15 rând. Fixați firul pe partea din dos a lucrării și ascundeți-l printre rânduri. Procedați la fel și cu celălalt colț.

8. Gentuța este gata. Folosiți-o cu multă mândrie și plăcere!

Spor la treabă!