Foarte simplu de conservat și absolut savuroase: roșii marinate cu mentă și ceapă!

Conservarea roșiilor marinate pentru iarnă nu a fost niciodată atât de simplă, permițând și obținerea unui gust foarte delicios. Vă recomandăm să încercați această rețetă cu ceapă și mentă. Suntem siguri că o veți îndrăgi și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru 3 borcane de 1 l:

– roșii;

– ceapă;

– ardei iuți;

– mentă;

– boabe de piper negru;

– 2 linguri de zahăr;

– 1,5 linguri de sare grunjoasă;

– 1 lingură de oțet (70 %);

– apă clocotită.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșiile. Îndepărtați-le codițele, apoi tăiați-le în jumătate. De asemenea, tăiați cepele decojite și în formă de rondele și tocați menta cu ajutorul cuțitului (nu foarte mărunt).

2. Adăugați câteva bucățele de ardei iute și boabe de piper negru la baza fiecărui borcan curat de 1 l. Apoi umpleți borcanele pe jumătate cu roșii, adăugați câteva rondele de ceapă și puțină mentă. Continuați să umpleți borcanele cu roșii.

3. Umpleți borcanele cu apă clocotită și acoperiți-le cu capacele lor, fără să le închideți ermetic. Lăsați-le pe masă pentru 10 minute.

4. Vărsați apa din borcane într-o cratiță. Adăugați zahărul și sarea și aduceți marinada în punctul de fierbere. Apoi stingeți focul și adăugați oțetul.

5. Umpleți borcanele cu marinada obținută și închideți-le ermetic cu capacele lor.  Acoperiți-le cu un prosop călduros și lăsați-le să se răcească timp de 24 ore. După aceasta, depozitați-le în cămară. Savurați iarna roșiile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!