Foietaj cu vișine!

Uneori se întâmplă pur și simplu să nu mai avem forțe pentru pregătirea aluatului, iar invitații trebuie să ajungă în curând. Anume în asemenea cazuri noi folosim această rețetă rapidă și delicioasă — pentru prepararea ei sunt necesare câteva ingrediente disponibile! Ea permite inventarea și testarea diferitor umpluturi (dulci sau sărate), precum și a diferitor forme!

INGREDIENTE:

-500 g de foietaj nedospit;

-un borcan de vișine conservate în propriul lor suc;

-un ou;

-o linguriță de apă;

-200 g de zahăr;

-o lingură de amidon;

-zahăr pudră — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Decongelați foietajul. Apoi tăiați-l sub formă de dreptunghiuri egale.

2.Amestecați zahărul și amidonul.

3.Separați albușul de gălbenușul oului. Bateți-le puțin cu furculița, adăugând o linguriță de apă în gălbenuș.

4.Transferați vișinele conservate într-o strecurătoare și așteptați până când se va scurge tot sucul de pe ele.

5.Modelați preparatele: puneți câteva vișine în mijlocul unui dreptunghi de aluat. Presărați-le cu zahăr combinat cu amidon.

6.Ungeți marginile libere ale dreptunghiului de aluat cu albuș, folosind pensula de silicon.

7.Apoi acoperiți-l cu un alt dreptunghi de aluat (puteți să-l întindeți puțin cu mâinile, ca să fie suficient pentru acoperirea straturilor inferioare) și lipiți-le ușor marginile (albușul de ou joacă rolul de adeziv: astfel puteți să evitați folosirea furculiței pentru lipirea aluatului și, drept rezultat, straturile foietajului sunt mai vizibile pe marginile preparatelor coapte).

8.Așezați preparatele pe tava tapetată cu hârtie de copt sau o foaie de silicon. Ungeți-le suprafața cu gălbenușul bătut, străduindu-vă să nu atingeți „cusăturile” lor, ca să se poată expanda.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C, așezându-o pe raftul mijlociu (programul sus-jos). Coaceți foietajul cu vișine pe parcursul a 15 minute.

10.Lăsați preparatele să se răcească, după care presărați-le cu zahăr pudră.

11.Serviți-le cu multă plăcere!

Dacă doriți, puteți să nu acoperiți preparatele cu gălbenuș înainte de coacere, ci să le ungeți cu unt topit după ce le veți scoate din cuptor, ca să devină mai moi și mai fine!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!