Formula unei petunii cu flori bogate: secretul creșterii de succes!

Secretul creșterii petuniei este foarte simplu: un recipient încăpător + fertilizări regulate și irigare suficientă + înlăturarea florilor ofilite.

1.Petuniile au un sistem radicular foarte puternic, din acest motiv planta are nevoie de mult pământ: 5l de sol pentru fiecare plantă. Într-un recipient sau ghiveci de 10l puteți sădi doar 2 petunii.

2.Petuniei îi place foarte mult ”să mănânce”. Prima fertilizare se face după 2 săptămâni de la prima germinare a răsadului.

Cât e mică, petunia are nevoie de îngrășăminte pentru creștere cu conținut de azot. Mai târziu, pentru apariția mugurilor, sunt necesari fosforul și potasiul.

Se recomandă fertilizanții foliari cu un complex de îngrășăminte cu microelemente. Fierul este un element foarte important în nutriția petuniei.

Insuficiența de fier duce la îngălbenirea frunzelor plantei. În astfel de cazuri, ajută chelatul de fier în formă lichidă. Sunt suficiente 3-4 prelucrări cu un interval de câteva zile.

Plantele mature trebuie hrănite o dată la 5 zile, alternând fertilizanții foliari și cei pentru rădăcini. Petuniile adoră monofosfatul de potasiu.

Este foarte important să nu udați prea tare butașii de petunie, pentru că la această etapă sunt foarte vulnerabili la boala fungică numită ”piciorul negru”. Petuniilor mature, din contra, le place umiditatea. Cu toate acestea, o perioadă scurtă de timp, suportă bine pământul uscat.

3.Florile ofilite trebuie înlăturate. Acest lucru provoacă un nou val de înflorire. Dacă totuși înflorirea scade, puteți rupe cutiile cu semințe și florile moarte, apoi fertilizați planta și petunia vă va uimi cu o mulțime de flori noi!

Dacă doriți ca petunia să formeze o tufă și să nu să se întindă cu o tulpină în sus, este nevoie să o pliviți deasupra celei de-a treia frunze.

Pentru frunze viguroase, flori mari și o perioadă mai lungă de înflorire, se recomandă să udați planta cu un amestec de EM-preparat (îngrăşământ microbiologic) 1:1000 (1 lingură de EM-preparat, preparate pe baza microorganismelor eficiente, la 10l de apă).

1. 2. 3.

Spor la grădinărit!