Frunze de viță de vie pentru iarnă – fără sare și oțet! Va fi apreciată de toți amatorii de sarmale!

Dacă vă plac sarmalele și doriți să vă bucurați de ele și iarna, atunci această rețetă este pentru dvs.! În acest articol vă vom arăta cum să conservați frunzele de viță de vie într-un mod simplu și rapid, fără să folosiți sare sau oțet. Astfel, frunzele vor rămâne verzi, moi și gustoase, gata să fie umplute cu umplutura dvs. preferată!

INGREDIENTE:

– frunze tinere de viță de vie;

– apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Alegeți frunze tinere, de dimensiuni mici. Ele sunt mai gingașe, mai subțiri și au o nuanță verde deschisă.

2. După ce le-ați cules, spălați-le bine sub jet de apă rece, îndepărtându-le codițele și grupați-le în mănunchiuri a câte 10 frunze. Lăsați-le să se scurgă.

3. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Când a dat în clocot, adăugați câte un mănunchi de frunze și opăriți-le, până când își vor schima culoarea.

4. Opăriți astfel toate frunzele și scoateți-le pe o tavă.

5. Acum, luați câte un grup de frunze și puneți-l pe tocător. Aduceți părțile laterale spre mijloc și rulați-le pe toate odată în formă de rulou.

6. Transferați rulourile obținute în borcane curate, compactându-le cât mai bine.

7. După ce ați umplut toate borcanele cu frunze, umpleți-le și cu apă clocotită.

8. Apoi așezați borcanele într-o cratiță cu apă, la baza căreia ați așternut un prosop de bucătărie, astfel încât borcanele să nu crape. Din momentul clocotirii apei, sterilizați borcanele timp de 10 minute.

9. Apoi închideți-le ermetic cu capacele lor. Acestea trebuie să fie sterilizate din timp. Depozitați conservele în cămară și savurați iarna sarmalele din frunzele obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!